Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Začala řvát, tak jsem ji ubodal, o vraždě se mi zdálo. Vrah Terezy (†18) stanul před soudem

    Vrah Daniel stanul před soudem. | foto: Reprofoto Krimi-Plzeň

    Bezhlavě se zamiloval do své spolužačky, ona ale jeho lásku neopětovala a začala navíc ještě chodit s jiným chlapcem. Daniel M. se tedy rozhodl Terezu zavraždit. V den jejích osmnáctých narozenin se vloupal do jejího domu a ubodal ji. Svým činem se pak ještě chlubil kamarádům. Některým se dokonce omlouval, že ubodanou dívku nestihl vyfotit. Student z Plzeňska v pátek odpoledne stanul před soudem a svůj bestiální čin rozebral do detailů. O vraždě krásné Terezy se mu prý zdálo!

    Hlavním předmětem pátečního soudního líčení s vrahem osmnáctileté Terezy byly znalecké posudky z oboru psychiatrie a psychologie.

    Po spáchání hrůzné vraždy se totiž mluvilo o tom, že je Daniel psychicky nemocný a podle toho s ním také bude zacházeno. To ale znalci po pečlivém zkoumání vyloučili.

    Server Krimi Plzeň informuje, že u Daniela byla prokázána porucha osobnosti, jejímiž projevy jsou například výrazné egocentrické rysy chování či absence vyšších citů. 

    Znalci se však shodli na tom, že psychickou nemocí vrah netrpí a v době vraždy přesně věděl, co dělá. Vypovídá o tom například fakt, že Daniel před soudem uvedl, že se mu o zabití spolužačky Terezy zdálo.

    O vraždě Terezy se mu prý zdálo!

    Začala křičet, ať jdu pryč. Tak jsem ji ubodal

    Vrah před soudem také detailně popsal, k čemu přesně došlo 27. května.

    „Vešel jsem do předsíně a viděl, že na záchodě se svítí. Jakmile vyšla ven, začala na mě křičet, ať jdu pryč. Jen jsem stál a mlčel. Když se otočila, chytil jsem ji za krk do kravaty, strhl na zem a ubodal. Zasadil jsem jí asi čtyři rány nožem do hrudníku. Ze šoku jsem utekl z domu, aniž bych se přesvědčil, jestli Tereza žije. Napsal jsem rodičům a dalším kamarádům, co jsem udělal,“ řekl před soudem Daniel.

    Vrah Daniel stanul před soudem.

    Před soudem změnil taktiku

    Zatímco během předběžného líčení Daniel tvrdil, že myšlenky na Terezinu vraždu měl v hlavě čtyři a půl měsíce a původně ji chtěl ubodat v temné uličce v Plzni, během pátečního líčení uvedl, že hrůzný čin plánoval pouze týden. 

    Zvláštní je také to, že Daniel se prvně snažil před novináři zakrývat tvář a poprvé přiznal lítost nad svým činem. 

    Zdá se, že před soudem na poslední chvíli změnil taktiku.

    Mladý student také sdělil, že se před brutální vraždou krásné Terezy sám pokusil o sebevraždu. Snažil se otrávit granulátem na trávení krys. Zabránila mu ale matka. Daniel pak skončil na psychiatrii.

    Terezu pronásledoval od nádraží

    Daniel M. ubodal spolužačku Terezu 27. května v rodinném domku ve Zdemyslicích, kde dívka žila. Vraždu si naplánoval na den jejích osmnáctých narozenin.

    Z domova si vzal dva kuchyňské nože. Jeden větší a druhý menší, prý pro jistotu, kdyby jeden ztratil. Ve škole se vymluvil na bolest hlavy a vyrazil do Zdemyslic. Nejprve zhruba dvě hodiny čekal na Terezu na nádraží a následoval ji až k ní domů.

    Tereza milovala zvířata.

    Podle obžaloby Daniel zasadil Tereze čtyři bodné rány do hrudi, dvě zasáhly srdce, jedna játra a ledvinu. Další bodné i řezné rány utrpěla dívka na přední straně krku. 

    Daniel si poté fotil své oblečení zakrvácené dívčinou krví a některé fotografie publikoval na sociální síti Facebook.

    „Doufám, že ji to bolelo. Je mrtvá. Když ji nebudu mít já, nebude ji mít nikdo,“ měl napsat k jedné z fotografií.

    Kamarádům se pak omlouval, že nestihl vyfotit mrtvolu mladé dívky. „Byl jsem ve stresu, tak nemám její mrtvolu, ale na oblečení je krve dost,“ napsal.

    Po vraždě Daniel zatelefonoval své matce a oznámil jí, co udělal. Matka ho poté zavezla zpět na místo činu a předala policistům. Daniel prý u výsledků neprojevoval žádnou lítost.

    Za vraždu osmnáctileté Terezy hrozí mladému studentovi až dvacetiletý trest.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:34 neděle 12. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      64
    • Trapas
      53
    • Sladký
      52
    • Super
      47
    • Haha
      44
    • Cože
      43
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...