Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Muslimky, modlete se za mě! Tereza v base uspořádala zvláštní mši. Snaha byla marná

    V pondělí 7. října se měla nepravomocně odsouzená pašeračka Tereza Hlůšková poprvé objevit u odvolacího soudu. K líčení ale nedošlo. Jednání bylo, jak je v Pákistánu zvykem, odročeno na neurčito. Tereze nepomohlo ani to, že den předtím v base uspořádala jakousi improvizovanou vězeňskou modlitbu. Do modlení Češka hnala i své muslimské spoluvězeňkyně!

    V neděli byla Tereza ještě přesvědčená o tom, že následující den stane před soudem a ona se bude moct po téměř dvou letech v Pákistánu již brzy vrátit zpět k rodině.

    Dívka si své štěstí chtěla „pojistit“ u toho nejmocnějšího, tedy u boha. Ve věznici Kot Lakhpat prý uspořádala organizovanou modlitbu, do níž se zapojilo několik dalších kriminálnic.

    „Pozvala křesťanské ženy, aby se s ní pomodlily za její propuštění. O modlitbu v její prospěch požádala i své muslimské spoluvězeňkyně,“ svěřil se redakci Expres.cz náš zdroj z Pákistánu, který má kontakty ve výše zmíněné věznici.

    Modlitba ale nezabrala a dívka z Uherského Hradiště si tak bude muset počkat na nový termín. A ani ten, jak již z Terezina případu víme, nemusí být konečný. 

    Původně měl odvolací soud s Terezou začít už v září. Nakonec bylo líčení přesunuto na 7. října a dívka tuto změnu hodně těžce nesla. 

    „Byla frustrovaná a ten den si ani nedala večeři,“ popsal náš zdroj, podle něhož tehdy Terezu utěšovala i jedna spoluvězeňkyně, ale bylo to naprosto zbytečné.

    Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci loni 10. ledna. V jejím zavazadle bylo devět kilogramů heroinu. Dívka od samého začátku tvrdila, že o drogách nevěděla. 

    U soudu se svým právníkem několikrát změnila svou taktiku. Jednou tvrdila, že do Pákistánu jezdila za prací, později říkala, že se přijela učit islám, či dokonce psát knihy.

    Soudce jí ani jednu verzi neuvěřil a 20. března jí udělil trest osm let a osm měsíců ve zdejší věznici. Dívka se toho dne naprosto složila, byla totiž přesvědčená o tom, že se dočká svobody. 

    Dlouho s nikým kromě svého právníka nekomunikovala, prý celé noci probrečela. S blížícím se termínem odvolacího soudu se její psychický stav zlepšoval, ale nyní přišla další rána v podobě odročení soudu. 

    Zatímco dívka věří, že i díky schopnostem svého právníka bude moci brzy domů, státní zástupce hodlá udělat vše pro to, aby Češka vyfasovala mnohem tvrdší trest.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:09 středa 5. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      68
    • Trapas
      46
    • Super
      45
    • Cože
      39
    • Tvl
      39
    • Sladký
      35
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...