Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tereza H. se v kriminále pořádně zadlužila: Peníze po ní chtějí oba právníci. Jeden hrozí žalobou

    • Češka Tereza H. je nyní na tajném místě.
    • Nesmí za ní ani její právníci.
    • Jeden z advokátů si nyní stěžuje, že mu dívka dluží v přepočtu 18 tisíc korun.
    • Právníkovi vadí také to, že s ním Tereza od soboty vůbec nekomunikuje.

    Tereza H. po boku svého právníka Dogara | foto: Expres.cz

    Propustili ji z vězení a sesypali se na ni první věřitelé. Češka, která si měla původně odsedět téměř devět let za pašování heroinu, se během pobytu za mřížemi zadlužila hned u dvou advokátů. Jeden z právníků dokonce mluví o možné žalobě. Podle zdroje Expresu s ním Tereza od svého osvobození vůbec nekomunikuje a Pákistánec má pochopitelně obavy z toho, že za svou práci nedostane zaplaceno.

    Češka Tereza H., která byla 1. listopadu definitivně zproštěna viny v kauze pašování heroinu, se dostala z kriminálu Kot Lakhpat v sobotu. Přijela pro ni dvě černá auta a na místě platil přísný zákaz focení.

    Od té doby je Tereza ukryta na tajném místě. Podle zvláštního zpravodaje Expresu Češku ambasáda skrývá mimo jiné z toho důvodu, že panuje strach z případné odvety od drogového kartelu, proti němuž Tereza u soudu svědčila.

    „Nesmí za ní ani její právník. Pokud něco chce, musí jí zavolat,“ řekl nám muž, který celý případ bedlivě sleduje přímo v Pákistánu.

    Terezu v posledních měsících zastupovali dva advokáti. Asghar Dogar, který to s Češkou táhl téměř celou dobu a vždy za ní pevně stál, a také renomovaný advokát Sajf ul Malúk, který hrál v jejím osvobození klíčovou roli.

    Právě Malúk, který je v Pákistánu považován za jedno z největších právnických es, dokázal dívku z Uherského Hradiště vysekat z problémů, když svou obhajobu postavil na detailu ohledně chybějícího protokolu o cestě drog z letiště do laboratoře, kde je policie zkoumala.

    „Nepodařilo se prokázat, že domnělá narkotika byla bezpečně převezena do laboratoře na testování. Není jasné, kdo vzorky do laboratoře přepravil, takže existuje možnost, že byly vyměněny,“ vysvětlil Expresu Malúk.

    Jestli nedostanu peníze, Terezu zažaluji, zuří právník

    Podle zdroje Expresu oběma advokátům Tereza dluží nemalé peníze. Zatímco Malúk se chová jako profesionál a věří, že Tereza dodrží své slovo a zaplatí mu dluh, až bude po všem, Dogar hrozí žalobou.

    „Tereza mu má dlužit za jeho služby asi 600 liber (18 145 korun, pozn. red.). Snažil se ji od soboty několikrát kontaktovat přes ambasádu, ale ona s ním zatím vůbec nekomunikuje. Pokud mu Tereza nezaplatí, bude to řešit právní cestou,“ informoval nás zvláštní zpravodaj z Pákistánu.

    Zajímavé je, že v minulosti Dogar tvrdil, že se o Terezu bude starat klidně i zdarma. Zdůvodnil to tím, že ke své klientce chová zvláštní sympatie, a navíc si nejspíše byl vědom toho, že tento případ mu může v kariéře hodně pomoci.

    Tereza H. po boku právníka Dogara.

    První právník měl Tereze dělat neslušné návrhy

    Kromě Asghara Dogara a Sajfa ul Malúka Terezu H. na začátku chvíli zastupoval také právník Džavád Zafar. Ten sice neustále prohlašoval, že je nejlepší a nejdražší právník v zemi, ale své údajné schopnosti příliš neprokázal. 

    Spíše se ukázal jako vychytralý obchodník, který se snažil na kauze co nejvíce vydělat a proslavit se. Expresu například Zafar nabízel citlivé informace o své klientce výměnou za nemalé peníze.

    „Peníze mi pošlete přes Wester Union,“ napsal tehdy Zafar Expresu.

    Tento muž Terezu zastupoval na samém začátku. Ukázal se spíše jako vychytralý obchodník.

    Tereza později Zafara obvinila, že jí dělal návrhy a okradl její rodinu. 

    „Je to lhář, který se nestyděl si vzít několik tisíc eur od mé rodiny a poté mi dělat nechutné návrhy, za což jsem jej vyhodila,“ uvedla Tereza v dopise, který zveřejnila redakce Blesku.

    „Není to pravda. Jak bych s ní něco mohl mít, když je ve vězení?“ řekl nám Zafar, který reagoval i na slova o příliš tučném honoráři za jeho služby.

    „Jsem jedním z nejdražších právníků v zemi, to je fakt. Terezina rodina o tom ale dobře věděla, nikdo jim moje služby násilím nevnucoval, najali si mě dobrovolně,“ hájí se pákistánský advokát.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 28. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      73
    • Trapas
      36
    • Tvl
      13
    • Super
      11
    • Sladký
      7
    • Cože
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...