Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Promluvila sestra narkomana z Teplic a vzkázala policii: Zabili jste ho!

    Česká policie si stojí za tím, že sobotní zásah proti narkomanovi z Teplic, který poté zemřel v sanitce, byl v pořádku. Nově ale promluvila sestra zesnulého muže, která je jiného názoru. Strážníky, kteří jejího bratra Stanislava zadrželi, viní z vraždy a říká, že incident nenechá jen tak vyšumět!

    Od sobotního incidentu v Teplicích, který řešil celý český internet, uplynuly čtyři dny a na povrch pomalu, ale jistě vyplouvá identita muže, který zemřel po policejním zásahu.

    Podle informací Expresu se zesnulý muž měl jmenovat Stanislav Tomáš, bylo mu kolem 45 let a dlouhé roky bojoval se závislostí na drogách. 

    „Teď ale poslední roky nic nebral, snažil se a stěžoval si na bolesti hlavy,“ řekl nám člověk, který Stanislava znal osobně, ale nechtěl být jmenován.

    Podle romského aktivisty Emila Voráče Stanislav Tomáš užíval proti bolestem hlavy lék Tramal, který mu předepsal lékař.

    Pro server A2larm.cz nyní promluvila sestra Stanislava Tomáše Simona. Ta je ze smrti staršího bratra zdrcená a bojí se tuto informaci sdělit mamince, ke které se zpráva o skonu syna zatím nedostala.

    „Mamince to říct nemůžu, je nemocná, nepřežila by to,“ řekla zničená žena výše uvedenému webu.

    I poté, co česká policie zveřejnila video před zásahem, v němž Stanislav Tomáš řádí jako smyslů zbavený, je paní Simona přesvědčená, že jednání strážníků nebylo v pořádku.

    „Oni to chtějí hodit na něj, že je to jeho vina, že zemřel. Oni si myslí, že si to můžou dovolit, protože jsme Cikáni, ale já to tak nenechám, zabili člověka, vždyť mohl ještě žít! Měli mu nasadit pouta, odvézt ho na stanici, jestli něco udělal, nebo i zavřít do vězení, ale proč ho zabili?“ ptá se paní Simona.

    Na místě, kde její bratr zemřel, vzniklo pietní místo, kam chodí ostatní Romové zapalovat svíčky. Objevil se tam i nápis „Na romských životech záleží“ odkazující na hnutí Black Lives Matter.

    Případ, který během víkendu vzbudil velké vášně na sociálních sítích, nyní prověřují kriminalisté a pracovníci odboru vnitřní kontroly. 

    Policie má k dispozici už i výsledky soudní pitvy, která podle policejního mluvčího vyloučila souvislost smrti se zákrokem.

    „Podle předběžné pitevní zprávy bylo u muže zjištěno podezření z ovlivnění cizorodou látkou amfetaminové řady a při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek. 

    Mlátil do zaparkovaných aut a pokousal policistu

    Sobotní incident se odehrál kolem 15. hodiny v ulici Dubská. Policie dostala informaci, že se tam pošťuchují dva muži, kteří se chovají velmi podivně a ničí zaparkovaná auta. 

    Po příjezdu policistů jeden z mužů ležel na zemi a neměl na sobě tričko. Jakmile se k němu strážníci přiblížili, začal být agresivní a jednoho dokonce pokousal.

    Policisté zfetovaného muže zpacifikovali a přivolali mu sanitku. V ní ale Stanislav Tomáš zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu smrti předávkování drogami.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:05 čtvrtek 21. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      432
    • Trapas
      94
    • Tvl
      27
    • Super
      16
    • Cože
      16
    • Sladký
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...