Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Matka mrtvého Tadeáše (†4 měs.) promluvila: Nechte mě na pokoji, podle policie jsem nevinná!

    Snáší se na ni hněv veřejnosti, lidé jí přejí utrpení a smrt. Podle nich totiž právě dvacetiletá Veronika z Mělníka zavinila smrt svého čtyřměsíčního syna Tadeáška, který byl nalezen mrtvý v řece nedaleko parku, kde ho měla údajně ztratit. Teď se matka poprvé k celé události vyjádřila. „Policie mě propustila, protože jsem nevinná. Nechte mě na pokoji!“ vzkazuje.

    Pátrání po kojenci sledovalo celé Česko. Všichni se ale od začátku báli nejhoršího a to se nakonec i stalo: Tadeáš byl nalezen bez známek života v řece, přibližně dva kilometry od místa, kde ho měl Veronice podle jejích slov někdo ukrást, když se opalovala.

    Hodně indicií naznačovalo, že by právě ona mohla být podezřelá. Zaprvé vlastní rodina verzi o únosu zpochybnila, příbuzná se nechala slyšet, že se spíše Veronika někde zdrogovala a Tadeáše zapomněla. Její okolí zase mluvilo o tom, že syna neměla ráda a chovala se k němu ošklivě.

    Navíc policie dosud vyslýchala dva lidi, podle informací Expresu byla Veronika jednou z nich, což je pochopitelné. Pak pátrání zničehonic nabralo nový spád, když kriminalisté uzavřeli úsek řeky Labe a následně právě tam Tadeáše našli. To znamená, že šli najisto. Někdo z vyslýchaných tak zřejmě musel vědět, kde se chlapcovo tělo nachází.

    Jenže nyní se Veronika poprvé ozvala. A vinu rázně odmítá s tím, že policie vyloučila její podíl na synově smrti.

    Tadeášova matka Veronika

    „Pro všechny ‚informované‘‎: Policie dnes prokázala, že se nejednalo o mé zavinění, a propustila mě,“ vzkázala na Facebooku, kde se od včerejška hromadí zuřivé komentáře s přáním její smrti. 

    „Takže nechte můj profil na pokoji, bude stejně dřív nebo později smazán,“ vzkázala jejich autorům. 

    Vzkaz Tadeášovy matky

    „Stalo se to, čeho jsem se nejvíce bála. Přišla jsem o mého malého synka, kterého jsem milovala, snažila jsem se, aby měl to nejlepší. Občas jsem na to neměla sílu. Bylo to něco pro mě nového. Lituji toho, že jsem nebyla skvělá máma, kterou jsem měla být. Je mi strašně líto, že jsem na malou chvíli usnula a malý nikde. Modlila se, aby se našel. Ale ta zpráva mi vyrvala srdce. Bohužel čas nevrátím. Chtěla bych ho mít znovu v ruce a držet ho. Je strašný přijít o část mě. Ty, co si o mně udělali názor, bych chtěla poprosit, aby mě aspoň v tuto dobu nechali být a nepsali tak hnusné věci. Děkuji,“ vzkázala ovšem vzápětí.

    Vzápětí status smazala, zřejmě kvůli vlně dalších komentářů, podle nichž za synovu smrt může ona, ať už se stalo cokoliv, protože ho jako matka měla hlídat a chránit.

    Nedlouho poté mladá žena smazala i celý profil.

    Policie: Žádné cizí zavinění

    Policie dnes skutečně vyloučila, že by chlapec zemřel násilnou smrti. A to podle výsledků soudní pitvy.

    „Dnešní výsledky soudní pitvy zemřelého dítěte vyloučily cizí zavinění. Všechny podezřelé osoby, které byly v souvislosti s případem zadrženy a vyslýchány, byly dnes propuštěny,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková s tím, že jde o rodinnou tragédii. Další informace policie s ohledem na věk dítěte sdělovat nebude.

    Co to ale znamená? Mohl Tadeáš nečekaně zemřít, načež Veronika zpanikařila a zbavila se jeho těla? Nebo snad syna nechala někde ležet a on zemřel hlady či zimou?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:28 pondělí 28. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      136
    • Cože
      41
    • Sladký
      34
    • Haha
      33
    • Super
      31
    • Trapas
      30
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...