Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Na brněnské chirurgii bude operovat robot. Půjde až za hranice možnosti lidské ruky!

    Na robotického chirurga se přijel podívat ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. | foto: Expres.cz

    V brněnské nemocnici SurGal Clinic se otevírá nová éra chirurgie! S příchodem revolučního robotického systému Versius se zde budou provádět operace s přesností, jakou lidská ruka nikdy nedosáhla. Tento krok znamená obrovský skok vpřed nejen pro SurGal Clinic, ale pro celou českou medicínu.

    Chirurgie v Brně se dostává na zcela novou úroveň! V soukromé nemocnici SurGal Clinic byl zaveden první robotický chirurgický systém Versius v České republice, což znamená nejen revoluční změnu pro tuto kliniku, ale také novinku, která může změnit pravidla hry v celém chirurgickém odvětví. Připravte se na chirurgii budoucnosti, kde robotické ruce operují s neuvěřitelnou přesností a jemností!

    Ředitelka SurGal Clinic Jitka Smrčka nešetřila slovy chvály: „Je mým potěšením, že můžeme být první v republice, kdo přivádí do praxe tento úžasný systém. Chystáme se provádět operace, které dosud byly nemožné!“ Systém Versius umožní provádět složité zákroky s minimálními rány a rychlejším zotavením pacientů.

    Lékařský ředitel Petr Diviš dodává, že robotický systém Versius přináší do chirurgie nové možnosti, které překračují omezení lidské ruky: „Systém jde za hranice možností lidské ruky a umožní nám stávající výkony provádět precizněji s minimalizací krevních ztrát.“ Toto je opravdový chirurgický zázrak, který slibuje méně komplikací a rychlejší zotavení pacientů.

    Robotika v medicíně není jen sci-fi fantasy. Systém Versius je již druhým nejpoužívanějším robotickým chirurgickým systémem na světě a nyní přichází i do České republiky. Díky jeho modularitě a mobilitě se hodí do mnoha operačních sálů bez potřeby složitých stavebních úprav.

    Generální ředitel Promedica Praha Group Pavel Hanuš hovoří o celosvětovém trendu: „Robotika je jasným trendem v chirurgii, zejména ve vyspělých zemích. Nyní můžeme být hrdí, že i v Česku nabízíme to nejlepší z moderní medicíny.

    Tento historický okamžik pro SurGal Clinic a pro celou českou medicínu představuje nejen technologický pokrok, ale také naději pro tisíce pacientů. Vítejte v budoucnosti medicíny, kde robotické ruce přebírají chirurgický skalpel a otevírají dveře k novým možnostem léčby.

    Fotogalerie