Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dům hrůzy nedá Hostouni spát: Někdo se do něj vloupal! Hlídají ho policisté s dlouhými zbraněmi

    Takovou pozornost malá obec kousek za Prahou nikdy neměla. Právě v Hostouni žil nejzvrácenější masový vrah české historie, plánoval zde útok na Filozofickou fakultu a těsně před ním také zavraždil vlastního otce. Klid místní nemají ani po dvou týdnech. Rodinný dům střeží policisté s dlouhými zbraněmi kvůli dvěma vloupačkám.

    Právě v na pohled hezky zařízeném a moderním rodinném domě policisté úřadovali po celý den střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Kolem poledne tam našli tělo zavražděného otce, arzenál zbraní i nástražný výbušný systém. Do večera pak odtamtud vynášeli důkazní materiál.

    Časem se pak z Hostouně policisté stáhli a zdálo se, že alespoň tamní obyvatelé se budou moct vrátit k normálnímu životu. Jenže po dvou týdnech jsou muži zákona zpět. A to dokonce vyzbrojeni dlouhými zbraněmi kvůli preventivním opatřením, které platí po celé zemi.

    Do domu se totiž za poslední týden dvakrát někdo vloupal. Jeden případ skončil neúspěchem, ovšem druhý „lupič“, pokud tedy nešlo o jednu a tu samou osobu, se dovnitř dostal. A po domě, kde zvrácený vrah připravil o život vlastního tátu a plánoval tam masakr na univerzitě, se mohl nerušeně procházet.

    „Mohu potvrdit, že jsme před týdnem přijali oznámení o pokusu o vloupání do domu v Hostouni na Kladensku. Následně v tomto domě evidujeme ještě dokonané vloupání,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

    Dům otce střelce v Houstouni

    Policie oba případy vyšetřuje, zda se z domu něco ztratilo či jaká vznikla škoda, komentovat nechce. Bylo by nicméně hodně zvláštní si pro loupení vybrat dům, který aktuálně patří k nejsledovanějším v zemi. A je tak klidně možné, že dovnitř mohl vniknout například nějaký zvrácený obdivovatel střelce z fakulty. Policie ostatně vyšetřuje desítky případů, kdy někdo vraha adoruje.

    Co bude s domem v Hostouni nadále, je otázkou. Jak bylo zmíněno, vrahův otec byl zavražděn. Kde se aktuálně nachází matka a sestra, to nikdo neví. Z rodiny promluvil pro iDnes.cz pouze dědeček.

    „Je to strašná tragédie i pro naši rodinu. Vůbec nevím, co teď máme dělat. Je mi to strašně moc líto,“ řekl roztřeseným hlasem.

    Fotogalerie