Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Záchranář měl unést a znásilnit studentku Soňu (22). Podle svědectví týral a pronásledoval svou ex

    Bývalý záchranář Ivo byl obviněn z únosu a znásilnění studentky Soni (22). | foto: reprofoto TV Markíza, Instagram

    Slovensko minulý týden šokoval případ unesené studentky VŠMU Soni (22), která zmizela beze stopy v neděli 10. září. Našli ji až po 26 hodinách ráno v zuboženém stavu, kdy dívka byla intoxikovaná v bezvědomí před nemocnicí. Tento čin má mít na svědomí bývalý záchranář Ivo P. z Bratislavy, který byl minulý týden soudem poslán do preventivní vazby. Nyní promluvila jeho expartnerka.

    Celým Slovenskem otřásl případ dvaadvacetileté studentky Soni, která zmizela 10. září brzy ráno na cestě domů ze zastávky autobusu v bratislavské Petržalce. Objevili ji až o 26 hodin později pohozenou před nemocnicí na Antolské, přičemž byla intoxikována léky na spaní a pořezaná po celém těle.

    Policie případ od začátku vyšetřovala jako brutální znásilnění a už ve čtvrtek zadržela bývalého záchranáře Iva P. (54) z Pezinka. Obviněný muž byl v sobotu před 11. hodinou přivezen v doprovodu policie na Městský soud Bratislava I.

    Novinářům neodpovídal na otázky, jen rychle s pouty na rukou a se skloněnou hlavou kráčel směrem ke dveřím. Zhruba po hodině vyšel obviněný Ivo P. v doprovodu policistů opět mezi novináře, tentokrát si tvář zakrýval tričkem. Následně byl odvezen v policejním autě a poslán do vazby z důvodu, aby nepokračoval v trestné činnosti.

    Policie už dříve na sociální síti informovala o jeho obvinění ze znásilnění. V případě prokázání viny mu hrozí sedm až 15 let vězení.

    Problémy s kolegyněmi i s hazardem

    Samotný záchranář před soudem odmítl vypovídat. Podle zdroje online deníku Nový čas s ním kolegyně už v minulosti prý nechtěly spolupracovat, protože se k nim měl chovat slizce a oplzle. V poslední době měl mít také problémy s hazardem.

    Z únosu a znásilnění Soni (22) byl obviněn bývalý záchranář Ivo.

    Byl to tyran, říká expartnerka

    Bývalý partnerka obviněného muže pro Markízu popsala, jak se k ní během jejich společného soužití choval. Žena před několika lety žila s Ivanem ve společné domácnosti. Seznámili se tak, že po těžkém úrazu ji jako záchranář vozíval na rehabilitace, když byla na vozíku.

    Na začátku byl úplně jiný. Byl milý, nápomocný, ale pak mi zakazoval chodit ven. Úplně mě chtěl izolovat i od mé mámy, od mé rodiny. Tvrdil, že mi pomáhá a že mi chce každý ublížit. Tak mi to i namlouval, když kdokoli přišel k nám, já jsem byla pořád jen v pokoji. Ale nebyla jsem úplně vždy při smyslech,“ svěřila se Markíze Ivana.

    Bývalá partnerka obviněného záchranáře se rozpovídala pro Markízu v rozhovoru s redaktorkou Zuzanou Ferenčákovou.

    Šokující je, že mají spolu dceru, která je ve věku znásilněné studentky. Když přišla po porodu domů, nemohla chodit ven. Podle společné kamarádky tehdejších partnerů jí měl také kontrolovat mobil. Když mu řekla, že chce od něj odejít, tak ji prý udeřil. Právě ona jí měla pomoci s útěkem od tyrana.

    Ivana Markíze ještě prozradila, že ji po rozchodu dokonce i pronásledoval a jednou ji s autem vytlačil ze silnice. Ve vozidle prý byla s kamarády.Vystoupil ven a že buď si vystoupíš z auta a vyřídím si to s tebou, nebo vás tady všechny pozabíjím, vzpomíná na děsivý zážitek žena, která po tomto zážitku podala na expartnera trestní oznámení.

    Když později skončila v nemocnici po autonehodě, záchranář se ji vydal navštívit s tím, že se jí začal nepříčetně smát a říkal jí, že měla „zkapat i s jejich malým děckem“. Poté se měl v nemocnici pobít s jejím kamarádem.

    Když viděla záběry na záchranářovo auto, které ve čtvrtek přivezly na bratislavskou kriminálku, byla v šoku. „Věděla jsem, že dokáže ublížit, ale že až takhle, to ne,“ řekla na závěr TV Markíze Ivana, jejíž identita je z bezpečnostních důvodů skryta.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:27 středa 17. ledna 2024. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      12
    • Super
      3
    • Haha
      3
    • Cože
      3
    • Trapas
      3
    • Sladký
      3