Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zvláštní dohra napadení v Sedlčanech: Útočník si užívá slávu, napadený je v ústavu!

    Místo aby sedlčanský útočník Ondřej P. pykal, užívá si svých pár minut slávy a na sociálních sítích se chová jako celebrita. Pořádá živá vysílání, v nichž se naváží do novinářů, a poctivě honí „lajky“ novými fotkami. Je zvláštní, jak oproti tomu dopadl napadený Petr. Ten měl údajně skončit ve výchovném ústavu a nepomohla mu ani vlastní matka!

    Nedávno se na sociálních sítích šířilo video ze sedlčanského dětského hřiště, kde brutálním způsobem jeden chlapec mlátil toho druhého. Ostatní mu ještě pomáhali tím, že oběť přidržovali.

    Časem se ukázalo, že agresorem má být místní zkušený šikanátor Ondřej (15). Podle nejčerstvějších zpráv zbil psychicky nemocného mladíka Petra (16). Ten od Ondřeje dostal tak naloženo, že nakonec skončil v nemocnici. 

    A to není vše! Server eXtra.cz zveřejnil rozhovor s Petrovou matkou a ta přiznala, že svého syna před pár dny umístila do výchovného ústavu. 

    Petr má prý od smrti svého otce velké deprese a v minulosti skončil i v psychiatrické léčebně. Nikoho prý nerespektuje, dělá si, co chce, a i když to na nahrávce nevypadá, má mít sklony k agresivnímu chování. 

    Petrova matka dále uvedla, že by Ondřej neměl být za zmlácení jejího syna nijak trestán, protože už byl prý potrestán dost a svou chybu si uvědomuje.

    „Problémy byly s bratrem již odmala, když nám umřel otec, odstěhoval se k matce. Měl kvůli své psychice nařízenou léčbu, prášky bohužel nebral pravidelně. Po čase byl převezen do léčebny, protože matka nezvládala jeho výchovu,“ uvedla pro server Pribram.cz Petrova sestra Simona.

    Agresor Ondřej nedávno na svém Instagramu vyjádřil lítost nad svým činem. Uvedl ale také, že vše bylo trochu jinak.

    „Nestíhám odepisovat všem, ale lidi, nejdřív si o tom něco zjistěte. A rozhodně ne v bulváru, kde jsou jenom totální ho*na. Ten kluk byl o rok starší, a ne mladší. Vím, že to nic nemění na tom, že jsem udělal zmr*ovinu, stydím se za to. Klukovi jsem se omluvil, trest mě nemine, nemám problém mu dát i nějaké peníze jako odškodné, ale nese*te se do toho, když o tom nic nevíte,“ uvedl Ondřej s tím, že incident už řeší policie.

    Grázl ze Sedlčan si užívá pozornost.

    Půjdu do kriminálu, mám podmínku za rvačku

    Tím se svěřováním agresor neskončil. Ondřej jistě pochopil, že touto kauzou nabral u svých přátel na popularitě, a začal být na sociálních sítích ještě více aktivní.

    „Asi mě čeká pasťák, kriminál pro mladistvé, nebo podobné sr**ky. Do kriminálu stejně půjdu, mám už podmínku za rvačku, respektive za ublížení na zdraví. Ten, kdo chce případ řešit, chce být prý pouze zajímavý. Tady v Sedlčanech ho nikdo nemá rád. Kdybych ho nezbil já, udělal by to někdo jiný,“ řekl Ondřej podle webu Pribram.cz v jednom ze svých živých vysílání. 

    Petr měl hádku vyprovokovat

    Podle matky napadeného Petra není vina jen na straně Ondřeje, ale rvačku mohl vyprovokovat její syn.

    „Ten zbitý klučina, který je mentálně zaostalejší, měl něco říkat o jeho bratrovi. Byli jsme na hřišti a Ondra přilítl a začal jej mlátit,“ sdělil pro MF DNES jeden ze svědků incidentu. 

    „Po zhlédnutí videa jsem vůbec nepochopila, proč se bratr nebránil, hádka tomu nepředcházela. Ti dva, kteří mu pomohli vstát, mu podle mého názoru nechtěli pomoci, pouze ho zvedli, aby mu odkryli hlavu a břicho a agresor mohl dříve zakrytá místa zbít. O ničem takovém se nezmínil. Podle mého může být jak jeden, tak druhý, jaký chce, ale tento čin se neměl nikdy stát,“ řekla sestra napadeného hocha, která si není vědoma, že by se Ondřej Petrovi už omluvil.

    Situaci prošetřují středočeští policisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Policisté také prošetřují, zda neměly podíl na daném jednání další osoby.

    „Nelze ani vyloučit, že může být případ překvalifikován na jiný trestný čin, za který by mladíkovi hrozil vyšší trest než za výtržnictví,“ řekla mluvčí středočeských policistů Monika Schindlová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:36 středa 5. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      96
    • Tvl
      42
    • Super
      33
    • Haha
      32
    • Sladký
      31
    • Cože
      30
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...