Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Máš roušku? Chcípni! Policie řeší útoky, zbabělec v tramvaji vytáhl nůž a nakopal sestřičku

    Češi dokazují, že v době krize dokážou táhnout za jeden provaz. Ze dne na den se situace otočila a za exoty už nejsou ti s rouškami, ale naopak ti bez roušek. Bohužel se stále najdou výjimky a není jich málo, policisté vyjížděli hned k několika případům, kdy kvůli nošení či nenošení roušky došlo k násilnému konfliktu. V pražské tramvaji dokonce cestující bez roušky vytáhl nůž, policisté ho postřelili a on pak ještě napadl sestřičku.

    Ještě před pár dny si většina lidí klepala při pohledu na člověka s rouškou na čelo. Brzy ovšem všichni pochopili, jak důležité nošení ochrany dýchacích cest v tuto dobu je. 

    Ostatně jde dnes již o povinnost vycházející z nařízení vlády kvůli šířícímu se koronaviru.

    Tedy skoro všichni důležitost roušek pochopili. A ti, co ji nepochopili, se většinou chovají podrážděně. Policisté vyjížděli už k několika případům, kdy byl právě těmito lidmi vyvolán fyzický konflikt.

    Jeden z případů se odehrál v obchodě na Brněnsku, kde vedoucí upozornila osmatřicetiletou ženu bez roušky. Její reakce byla nepochopitelná, zaměstnankyni obchodu napadla a z obličeje jí strhla brýle.

    Nakonec se pachatelku podařilo jednomu z ostatních zákazníků chytit, pak už si ji převzala policie a poslala ji do vazby.

    Roušky nosí i policisté či vojáci.

    V úterý také došlo ke zcela nechutnému napadení ženy v respirátoru a rukavicích na čerpací stanici OMV v Kroměříži. Když zaplatila a vracela se k vozu, zastavila u ní dodávka. Z té se vyklonil muž, začal ženu urážet, křičel na ni, ať „zdechne“, a nakonec ji dokonce poplival.

    Policie později agresora vypátrala a obvinila ho z výtržnictví.

    V Bystrci pak došlo ke konfliktu mezi pracovníkem ostrahy obchodu a mužem bez roušky, kterého napomenul. Muž bez roušky zavolal policii, strážníkům se pak hlásil s natrženým rtem a obočím. Pracovník ostrahy potyčku nijak nepopíral, policistům ukázal pro změnu rozšlápnuté brýle.

    V Praze nůž a střelba!

    K vůbec nejostřejšímu konfliktu kvůli nezakrytému obličeji ovšem došlo v Praze, a to v jedné z tramvají.

    Její řidič napomenul cestujícího bez jakékoliv ochrany, aby si něčím přikryl ústa, což je v aktuální situaci povinnost. Muž ale zareagoval zcela nepochopitelně. Vytáhl třiceticentimetrový nůž a začal řidiče i ostatní cestující ohrožovat.

    Nepřestal ani ve chvíli, kdy na místo dorazili přivolaní policisté. A ti museli zakročit.

    „Ani přes opakovanou výzvu podezřelý neuposlechl a proti hlídce se s nožem v ruce rozešel. V tento moment policisté využili svého zákonného oprávnění a muže postřelili do oblasti stehna, a to z důvodu ochrany své osoby a ochrany života a zdraví cestujících. Muže následně zadrželi a poskytli mu první pomoc do příjezdu záchranné služby. Nikdo z cestujících nebyl při zákroku zraněn,“ informovala policejní mluvčí Lucie Drábková.

    Jenže agresor neřekl poslední slovo a po následném převozu do nemocnice ještě zbaběle napadl sestřičku.

    „Zraněný muž následně skončil v nemocnici, kde měl ještě zaútočit na zdravotní sestru a kopnout ji do podbřišku,“ prozradila Drábková.

    Policisté teď muže vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, trestného činu výtržnictví a trestného činu násilí proti úřední osobě, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:18 sobota 18. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      101
    • Cože
      59
    • Super
      56
    • Trapas
      56
    • Haha
      51
    • Sladký
      46