Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dříve se mi líbila, jako ženská. Ale teď ji nemám rád. Novotný se hádal s Fridrichovou

    Nora Fridrichová je tváří pořadu 168 hodin. | foto: Facebook Nory Fridrichové

    Bývalému ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi se podruhé za krátkou dobu povedlo vytočit český národ. Ve stejný den, kdy navrhoval, aby nikdo následující tři týdny neopouštěl své domovy, vyrazil s dalšími papaláši na zápas roku mezi pražskou Slavií a anglickým Leicesterem City. Fanoušci zuří, protože oni kvůli koronavirové pandemii museli dlouho očekávaný duel sledovat jen u televizních obrazovek. Prymula mezitím našel nečekaného spojence v řeporyjském starostovi Pavlu Novotném, který přiznal, že byl na stadionu také a nevidí na tom nic špatného.

    Slavia sehrála ve čtvrtek večer s třetím nejlepším týmem anglické Premier League Leicesterem City vyrovnanou partii a po remíze 0:0 stále žije naděje na senzační postup do další fáze Evropské ligy.

    Místo skvělého výkonu sešívaných se ale řeší to, že na VIP tribuně seděl bývalý ministr zdravotnictví a exporadce premiéra Andreje Babiše Roman Prymula. Ten přitom ve stejný den navrhoval tvrdý třítýdenní lockdown.

    „Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků. Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ reagoval pro ČTK Roman Prymula, který po návštěvě slávistického svatostánku jako Babišův poradce skončil.

    Roman Prymula na VIP tribuně sledoval zápas mezi Slavií a anglickým Leicesterem City.

    Poprvé byl Prymula potrestán odvoláním z funkce ministra zdravotnictví poté, co byl v říjnu fotografy deníku Blesk načapán, jak vychází z luxusní restaurace Rio na Vyšehradě.

    I tehdy Prymula tvrdil, že neudělal nic špatného a rozzuřené davy vůbec nechápe. 

    Novotný: Jděte do pr*ele, vy házeči kamenů! Tohle je nefér lynč

    Prymula, který teď opět čelí ostré kritice ze všech stran a rozhodl se, že se načas stáhne z veřejného dění, našel ale poněkud nečekaně spojence v ODS, konkrétně v řeporyjském starostovi Pavlu Novotném.

    Bývalý bulvární novinář, který se netají svou láskou k pražské Slavii, na sociální síti uvedl, že byl na výše zmíněném zápase také a nevidí na tom nic špatného.

    „Chci se solidárně přihlásit k těm na té tribuně. Ubohý, nefér lynč. Bylo by easy mlčet, ale proč? Nikdo nikoho ničemu nevystavil a přál bych každé instituci/eventu a participantům tak dokonalou organizaci, jako má Slavia,“ uvedl Novotný, podle něhož byla na VIP tribuně hosteska, která rozdávala respirátory třídy KN95.

    „Se*ete na to, máte v p*či, šíříte to a pak vám vadí Prymula, co nic neporušil, na akci, kde nikdo nic nepodcenil, a Tvrdík je magor, jak to tam má pořešené. Jděte do pr*ele, vy házeči kamenů,“ dodal starosta Řeporyjí.

    Za svůj názor se Novotný dočkal velké kritiky. V diskuzi si do něj rýpla i moderátorka České televize Nora Fridrichová

    „Možná je problém v tom, že lidé na zápasy jít nesmějí. Víte to? Máte pochopení pro jejich frustraci? Ale jasně, Prymula letos neměl dovolenou,“ napsala Novotnému hlavní tvář pořadu 168 hodin.

    Na její slova člen ODS zatím nereagoval, Novotný se ale nijak netají tím, že Fridrichovou dlouhodobě nemá zrovna v lásce.

    „Dříve se mi líbila, jako ženská. Ale teď ji nemám rád,“ řekl Expresu před časem Novotný, podle kterého by Fridrichová neměla v České televizi vůbec pracovat a hodí se spíše do komerční televize.

    Ředitel ČT Dvořák: Na Slavii jsem byl pracovně

    Když je řeč o České televizi, sluší se uvést, že nedaleko od Romana Prymuly na VIP tribuně seděl také generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ten na Twitteru vedl, že tam byl tak trochu pracovně.

    „Protože ČT zápas vysílala, dostal jsem pozvánku od UEFA. Šel jsem na testy, vzal si respirátor a navštívil akci, která byla legální. Chápu to jako součást své práce, stejně jako třeba účast na chystaném předávání Českých lvů nebo na akci Národ sobě – kultura tobě, kterou budeme vysílat pro podporu české kultury. Jestli je to vnímáno jako morální selhání, omlouvám se. Doposud jsem na to tak nenahlížel,“ reagoval Dvořák prostřednictvím twitterového účtu České televize.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:49 sobota 19. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      108
    • Super
      42
    • Haha
      26
    • Tvl
      25
    • Sladký
      21
    • Cože
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...