Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zpěvačka Bikárová po vraždě Roma v Brně: Fialo, máš krev na rukou! Chraň nás, ne Ukrajince

    Vražda teprve třiadvacetiletého Nikolase v Brně-Bystrci vyvolala velkou vlnu emocí uvnitř romské komunity. Pachatelem je podle všeho Ukrajinec, který měl na chlapce a jeho přátele vytáhnout nůž, ačkoliv zatím není úplně jasné, co konfliktu předcházelo. Spoustě Romů přijde skandální, že na událost dosud nijak nezareagovala vláda. Poměrně ostře se na adresu premiéra Petra Fialy vyjádřila zpěvačka ze SuperStar Lucie Bikárová, mlčení nechápe ani šéf romské strany Roma Luma a účastník reality show VyVolení Emil Zajac.

    Na sociálních sítích se už fanouškům ozvala právě celá řada romských celebrit. Většina z nich mimo jiné propaguje sobotní demonstraci v Brně, také se ostře ohrazují proti násilí páchaném na Romech.

    Není zatím zcela jasné, jak sobotní útok probíhal. Podle prvotních informací se Ukrajinci nelíbilo, že si Nikolas s přáteli pouští romskou hudbu. Jiné zprávy hovoří o tom, že mladíci měli v tramvaji kouřit a dělat nepořádek, načež je muž upozornil, oni ho napadli a strhla se rvačka, během níž se bránil nožem.

    Tak jako tak se Romům nelíbí, jak se k celé věci staví vláda či prezident Petr Pavel. Na paškál si je vzala mimo jiné zpěvačka Lucie Bikárová, která je v komunitě velice populární.

    „Naše vláda selhala a selhává, protože z naší země se stává země zcela nebezpečná. Musíme se bát jít ven, protože na nás útočí. Já budu mluvit asi hlavně za Romy, ale nejenom za Romy, jsme totiž Češi, tohle je naše země a my ji budeme bránit. Je zakázáno ukazovat na Ukrajince, aby se nešířila nenávist. Naše vláda je chrání, ale nám ubližuje,“ prohlásila Bikárová ve vyjádření na sociálních sítích.

    Zpěvačka Lucie Bikárová

    Poukázala dokonce na případ, kdy si před několika dny prezident Petr Pavel pozval na Hrad ukrajinskou holčičku, která se stala terčem šikany.

    „Čeští spolužáci měli údajně šikanovat ukrajinskou holčičku ve škole a náš pan prezident Petr Pavel na to reagoval tím, že si holčičku pozval s rodinou k sobě na Hrad, kde se jí všichni omluvili. Já jsem zvědavá, jak bude reagovat na tuhle brutální vraždu,“ uvedla Bikárová, která v dalších větách dokonce politiky vládnoucí garnitury obviňuje, že na vraždě romského mladíka nesou podíl.

    „Předseda vlády Petr Fiala má krev našich lidí na rukou. My se nebudeme omezovat a už vůbec se nenecháme vraždit. Tohle je naše země. Přestaňte bránit cizí lidi, chraňte nás Čechy,“ uvedla zpěvačka.

    Pietní místo za zavražděného Nikolase

    Ve vyjádření, které si můžete poslechnout v úvodu článku, také uvádí, že jí nikdy nevadila myšlenka pomoci například matkám v nouzi. Co se ale Ukrajinců týče, v Česku prý ale vidí hlavně mladé opilce.

    Mlčení vlády vadí i dalšímu známému Romovi, někdejšímu účastníkovi reality show VyVolení Emilu Zajacovi, který je aktuálně jedním z předsedů romské strany Roma Luma. Ten svůj hněv směřuje hlavně k Ministerstvu vnitra, které podle něj nedokáže zajistit bezpečnost.

    Stranu Roma Luma založila i hvězda reality show VyVolení Emil Zajac.

    „Vyhasl život, naprosto zbytečná smrt. Určitě bych netvrdil, že za to můžou všichni Ukrajinci, nechci na ně házet kolektivní vínu. Spíše mě zaráží, že ministr vnitra chce šetřit v sektoru policie! Lidé, kteří k nám přicházejí postižení válkou, by měli vědět, že musí respektovat naše zákony. Nebuďme laxní, snad nedovolíme, aby se vrátila 90. léta,“ uvedl Zajac pro Expres.cz.

    „Je třeba důrazně prověřovat, kdo k nám přichází. Jako otec dvou synů jsem zdrcen, Ministerstvo vnitra by mělo okamžitě konat,“ vyzývá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:16 středa 11. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      156
    • Trapas
      93
    • Super
      63
    • Tvl
      21
    • Cože
      10
    • Sladký
      10