Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ministr školství Plaga chce být cool a přiblížit se mladým: Mám instáč a trumfnu Feriho!

    Robert Plaga si založil Instagram a chce být jako Dominik Feri! | foto: Instagram

    Ve čtvrtek ho Babiš pokáral, že za něj komunikaci s českým studentstvem supluje opoziční poslanec Dominik Feri. A ještě ten den si ministr školství Robert Plaga založil Instagram a začal na něj postovat první příspěvky. Jaký si stanovil cíl? Dohnat na populární sociální síti jak „konkurenci“ Feriho, tak i nejúspěšnějšího českého influencera Leoše Mareše. Expresu Plaga prozradil i detaily přátelství s řeporyjským starostou Pavlem Novotným.

    „Já jsem viděl váš Instagram a je to úžasné. Je to skvělé. A já vám děkuju a gratuluju,“ tak zněla nečekaná slova chvály samotného premiéra Andreje Babiše směrem k poslanci Dominikovi Ferimu během čtvrtečních interpelací. 

    „Přišli za mnou mí kolegové a mluvili o tom, jak dcera paní ředitelky úřadu sleduje váš Instagram. A já jsem řekl, proč to nedělá Plaga,“ dodal Babiš.

    Narážel tím na skutečnost, že se sociální síť Dominika Feriho stala nejspolehlivější platformou k orientování se ve vládních opatřeních ohledně pandemie koronaviru. A že ji využívají především studenti, protože mají zmatek v tom, jak se taková opatření týkají jich.

    Ještě ten den se na Instagramu objevil nový uživatel. A nebyl to nikdo jiný než ministr školství Robert Plaga, který rázem přidal první příspěvky informující o novinkách směrem ke koronaviru a školství. Náhoda? Podle Plagy vlastně ano.

    „My jsme to s kolegy plánovali už delší dobu. Ale je vtipné, že zrovna v den, kdy jsme to nastartovali, zmínil pan premiér mě i Dominika Feriho při interpelacích. Vlastně nám tím hrozně pomohl, protože vytvořil virál a díky tomu vznikl i hashtag #chcibytjakodominik,“ vysvětlil Plaga pro Expres.cz, proč jedním z prvních příspěvků je i montáž, kde má na Feriho hlavě typické afro.

    „Chci být jako Dominik,“ hlásí na Instagramu Robert Plaga.

    Vzápětí zvážněl a vysvětlil, že se nyní skutečně bude snažit být studentům co nejspolehlivější spojkou s ministerstvem školství i celou vládou.

    „Samozřejmě že si od Instagramu slibuji, že se přímá komunikace se středoškoláky podaří výrazně zlepšit. Na jaře nám příliš nefungovala, a to i přesto, že jsme měli tiskové konference i Facebook a Twitter,“ říká Plaga.

    Ačkoliv mu ho šéf vlády Babiš dal nepřímo za vzor, ministr školství Dominika Feriho jako soupeře nebere.

    „Určitě Dominika Feriho neberu jako konkurenci a jsem rád, že jsme prostřednictvím jeho Instagramu jako ministerstvo v posledních měsících mohli posílat informace směrem k lidem. Jeho účet ale pokrývá celou politiku a já chci, abychom nastavili přímý kanál informací jenom z oblasti vzdělávání,“ vysvětluje Plaga.

    Roman Prymula společně s Robertem Plagou na tiskové konferenci k vyhlášení nouzového stavu

    Že by se z něj stal v dohledné době také influencer, to ministr školství vylučuje. Na Instagramu se chce věnovat jen pracovním záležitostem.

    „Bude to vyloženě pracovní účet, tedy přímá linka ministr – žáci, studenti, rodiče. Čeká nás složité období a nezkreslené informace přímo z ministerstva mohou pomoci k tomu, abychom tím obdobím úspěšně propluli,“ říká.

    Přesto ale Plaga rozhodně nemá nízké ambice! Zeptali jsme se ho, jaký počet sledujících by na nově vzniklém profilu považoval za úspěch.

    „Cílem je dostat informace rovnou k co největšímu počtu žáků, studentů a jejich rodičů. Tedy čím víc, tím líp. A samozřejmě školství zajímá každého, takže musíme mít ambici získat tolik sledujících, jako má třeba Leoš Mareš, protože školství si to zaslouží, říká s úsměvem Plaga, který v pondělí začal útočit na třítisícovou hranici. 

    Novotný? Poděs, se kterým rád zajdu na pivo

    Několik z dosažených followerů nepochybně Plagovi přihrál i řeporyjský starosta za ODS Pavel Novotný. 

    Na politickém poli sice stojí každý na druhé straně břehu, jenže Novotný na svém profilu propagoval ministrův nový Instagram s tím, že je to jeho dobrý kámoš a pankáč vlády. 

    Řeporyjský starosta Pavel Novotný

    Jak se spolu dva muži, do kterých by jen málokdo řekl, že je pojí velké přátelské pouto, seznámili, jsme se zeptali i samotného Plagy.

    „S Pavlem se znám z otevírání školy v Řeporyjích. A i když je to poděs, tak je neuvěřitelná pecka, co všechno a s jakou energií dělá. Musím říct, že jsme si lidsky sedli a stihli i nějaké to pivo,“ vysvětlil nám.

    „Hospody jsou teď zavřené, ale až to úspěšně zvládneme, tak se s Pavlem Novotným určitě vydám na další,“ usmívá se Plaga.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:33 středa 24. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      26
    • Haha
      20
    • Super
      17
    • Cože
      15
    • Sladký
      15
    • Tvl
      13
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...