Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fico zasypal Čaputovou urážkami o paničkách a kur*ách. Co mu odpověděl její partner?

    Na Slovensku se začíná pořádně přiostřovat, dnes budou tamní poslanci hlasovat o vydání expremiéra Roberta Fica do vazby. Tam by se připojil ke svému parťákovi z hnutí Směr Robertu Kaliňákovi. Ještě na 1. máje stihl Fico show v podobě mítinku s voliči v Nitře, kde se s kolegy bez okolků pustil do prezidentky Zuzany Čaputové, došlo i na vulgarismy. Expremiérovi a jeho nohsledům už stihla odpovědět nejen sama Čaputová, ale i její partner Juraj Rizman.

    U slovenských sousedů to poslední dobou vypadá jako na divokém Balkáně. Část tamního politického spektra by chtěla vidět expremiéra Roberta Fica za mřížemi, kde už sedí jeho parťák Robert Kaliňák.

    Oba jsou obviněni ze založení zločinecké skupiny s podnikatelem Norbertem Bödörem. Podle policie si měli do státní správy dosazovat vlastní lidi a s jejich pomocí řídit zemi podle svých zájmů.

    Fico se dnes dozví verdikt slovenského parlamentu, zda bude vydán k vazebnímu stíhání. Očekávají se obstrukce, jednání by mohlo trvat přinejmenším do noci. Někdejší dlouholetý premiér Slovenska má v řadách konkurenčních stran i zastánce, otázkou je, zda jich bude dost.

    „Na základě toho všeho, co tu vidíme, co se tu děje poslední dva roky, musím říct, že Slovensko dnes standardním demokratickým a právním státem není. A nikdo, nejen poslanec NRSR, ale žádný občan Slovenska, se dnes nemůže na sto procent cítit bezpečně a spolehnout se na to, že pokud nic neudělal, žádný státní orgán vůči němu nemůže vést žádné stíhaní, ani ho nijak trestat, ani ho nějakým způsobem ovlivňovat, nedej bože, ještě omezit na svobodě,“ uvedl Robert Pellegrini, někdejší Ficův spolustraník, dnes šéf strany Hlas.

    Předseda slovenské vlády Peter Pellegrini

    Fico na verdikt parlamentu každopádně nečeká zrovna s pokorou. Na 1. máje uspořádal mítink s voliči v Nitře, který se zvrhl ve vulgární výpady vůči politickým oponentům. 

    „Čím je člověk větší prostitutka, čím je větší kur*a, tím je to větší celebrita,“ hřímal Fico a všem bylo jasné, jakým směrem svoje urážky míří. Jmenovat si ale slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou, na niž dlouhodobě útočí, netroufl. Pouze ji znovu označil za „americkou paničku“.

    Ještě dál zašel jeho kolega, poslanec za Směr Ľuboš Blaha, který burcoval dav k tomu, aby Čaputovou urážel.

    „Státní moc mi zakázala to říct nahlas, nemůžu říct pravdu o prezidentce Čaputové. Prosím vás, povězte to za mě. Je to americká...,“ řval Blaha. A dav mu odpovídal: „Kur*a.“

    Slovenský poslanec Ľuboš Blaha

    Čaputová se k mediální válce s Ficem strhnout nenechala, skrze tiskového mluvčí pouze vzkázala, že jde o vizitku Směru a jí se takový způsob politického boje příčí.

    Poněkud překvapivě se k útokům z řad Ficova Směru vyjádřil partner Čaputové Juraj Rizman, jenž jinak politiku komentuje velmi zřídka.

    „Směráci se definitivně odmaskovali. Zvolili slovník a způsoby extremistů, které jsou ve slušné společnosti neakceptovatelné, a podle toho je potřeba se k nim začít chovat. A manželce pana Blahy přeji, aby se o ní nikdo nikdy nevyjadřoval tak, jak se její muž (a dav, který hecuje), vyjadřuje o mojí partnerce,“ vzkázal Rizman na sociálních sítích.

    Fico dlouhodobě viní Čaputovou či premiéra Matoviče z toho, že likvidují politickou konkurenci jako „nacisté nebo estébáci“. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:37 středa 31. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      46
    • Tvl
      17
    • Trapas
      13
    • Cože
      8
    • Haha
      6
    • Sladký
      5