Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Samko z ČT vrací úder: Aktivista Miko mi vyhrožuje, řeším to s právníky! Expresu ukázal důkazy

    Romský aktivista Jaroslav Miko před pár dny veřejně obvinil zkušeného novináře Richarda Samka (45) z domácího násilí. Dlouholetý reportér České televize zpočátku nechtěl toto závažné nařčení vůbec řešit, protože jeho manželka Angelika celou kauzu velmi špatně nese. Nyní se ale žurnalista rozhodl, že změní taktiku. „Pan Miko mi vyhrožuje po SMS zprávách a proti jeho lžím se budeme bránit,“ řekl Expresu Samko, který poté redaktorovi zaslal důkazy v podobě soukromých zpráv s Mikem.

    Před časem kolovaly po internetu zprávy, že romský novinář Richard Samko údajně napadl svou manželku Angeliku. Ti, kteří tyto informace roznášeli, se opírali o zhruba dva roky staré video, v němž se Samkova žena ukázala celá zakrvácená a údajně měla i zlomený nos.

    „To bylo před dvěma lety. Trošku jsem se opila na oslavě a vymyslela si to. Nebyla to pravda a není pravda, že by mě Richard bil. Opravdu ne. Stáhla jsem to,“ řekla nedávno pro eXtra.cz Angelika Samková, která prý na svého muže žárlila, a proto se tak chovala.

    „Je to dva roky stará záležitost a s manželkou jsme si to už vyříkali. Jsme v pohodě, nerozvádíme se,“ řekl Expresu Richard Samko, který se o rodinných problémech odmítal dál bavit.

    Reportér České televize doufal, že tímto je celá věc u konce. Opak byl ale pravdou. O víkendu si jeho osobní život vzal na paškál romský aktivista Jaroslav Miko, o němž se ví, že má se Samkem velmi vyhrocený vztah.

    Miko na svůj facebookový profil umístil obsáhlý status, v němž mimo jiné uvádí, že novinář svou ženu pravidelně bije.

    „Samko terorizuje svoji vlastní manželku. Mlácení a bití jsou na denním pořádku. Mnozí z vás si jistě pamatujete video, kdy jeho žena vysílala živě z policejního vozu, byla celá od krve a měla zlomený nos. Samko svoji ženu donutil nakonec vše stáhnout. Toto vše zde uvádím s plným vědomím toho, že se v případě, pokud bych nemluvil pravdu, vystavuji trestnímu stíhání. Toto vše ale mohu snadno dokázat včetně policejního protokolu,“ uvedl Jaroslav Miko na sociální síti.

    Jaroslav Miko

    Aktivista, který před pár dny vystoupil v debatě s politikem Jiřím Čunkem na stanici CNN Prima News, po několika hodinách svůj příspěvek stáhl.

    Udělal to prý z toho důvodu, že ho poprosila manželka Richarda Samka, která podle informací Expresu celou kauzu hodně těžce nese a je na tom psychicky špatně.

    „Já jsem paní Samkové včera slíbil, že nebudu už nic sdělovat. Tuším, že pravda si nakonec cestičku udělá, ale ona si nepřeje o tom veřejně hovořit, nebude žádné informace podávat a já její rozhodnutí respektuji,“ sdělil Expresu Jaroslav Miko.

    Jaroslav Miko

    Samko: Miko mi vyhrožuje po SMS zprávách, budeme se bránit pro jeho lžím!

    Redakce Expresu znovu kontaktovala i Richarda Samka. Zajímalo nás, zdali na výše uvedená slova romského aktivisty bude chtít nějak reagovat.

    „Bez komentáře,“ vzkázal nám nejprve novinář. Po několika hodinách ale Samko změnil taktiku a sám se redaktorovi Expresu ozval.

    „Pan Miko mi vyhrožuje po SMS zprávách,“ sdělil Samko, který redakci Expresu poskytl také důkazy v podobě údajných soukromých zpráv s Jaroslavem Mikem. Z pochopitelných důvodů je nebudeme zveřejňovat. Z korespondence ale vyplývá, že aktivista měl Samkovi hrozit, že mu mimo jiné pořádně zatopí v práci.

    Žurnalista, který původně nechtěl chování Jaroslava Mika vůbec komentovat, se nám svěřil, že bude celou věc řešit s právníky. „Společně se ženou se proti těmto lžím budeme bránit,“ uvedl rozzuřený Samko.

    Richard Samko

    Redakce Expresu ohledně údajného vyhrožování kontaktovala i Jaroslav Mika. Ten tvrdí, že pokud někdo vyhrožoval, byl to Samko.

    „Vyhrožuje především on. Samozřejmě mám vše zdokumentované a budu se tvrdě bránit. Řeším to s právní, zítra večer máme schůzku. Nechci to ale řešit přes média,“ vzkázal Expresu Miko.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:30 čtvrtek 14. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      21
    • Trapas
      19
    • Tvl
      7
    • Super
      5
    • Sladký
      4
    • Cože
      2