Středa 1. května 2024, Svátek práce

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Diskuze

    Dvojí metr Českého slavíka: Proč vyřadili Řezníka a rasista Ortel nevadí?

    Anketa Český slavík Mattoni 2015 pobouřila nejednoho ze svých fanoušků tím, že hned dvě nominace zde získal Tomáš Ortel, rasista a xenofob s napojením na pravicové extremisty. Mnozí nechápou, proč tento samozvaný umělec nebyl ze soutěže kvůli svým závadným textům diskvalifikován jako před dvěma lety kontroverzní rapper Řezník. Proč jeden vadí a druhého pořadatelé hájí?
    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.
    AJ

    Mě poměrně rozesmál tento názor na Ortel... I když je na něm něco pravdy.. No ale bez nadsázky by to nešlo co?  

    https://www.youtube.com/watch?v=KocaUXxXRJ0&feature=youtu.be

    0 0
    možnosti
    JM

    J22a39n 73M46a66m73r76d19e35k

    6. 11. 2015 23:29

    Koukám, že odpolední článek nevyšel a skončil jako "trapas". Takže bylo potřeba vydat nový a poštělovat si hlasování? No, k ránu to stejně bude trapas... :-))

    Pokud je to skutečně pod Mafra, nevím proč tyto mentální zvrtaky ve stylu nacistického "Der Stürmer" vůbec toleruje. Má to Mafra za potřebí?! Asi bude potřeba to prodiskutovat.

    K věci - Ortel jako kapela vydal několik alb, kde je min 10+ hitů, co do hudby i textu, a je tudíž logické, že aspiruje na Slavíka (ve smyslu, že je v hlasování). Málokdo mimo stars má podobný počin. Jinak Slavík je od počátku hlasování lidí, ne novinářů, ne médií, což se samozřejmě nemusí médiím, tak jako se to nelíbilo KSČ.

    Co se nevyřazení Ortelu týče, připadá mi článek jako byl ho psal zapálený svazák (patrně od zápalu mozkovýc blan).  Má možnost Ortel zpívat? Má! Je tedy legální? Je! Může se tedy zúčastnit? Může! Tečka.

    Takže pokud máte pocit, že jde o nelegální produkci, stěžujte si u orgánů činných v tr. řízení. Dokud není člověk odsouzen, platí presumce nevinny.

    0 0
    možnosti
    AB

    Jakékoliv diskvalifikace jsou naprostá hloupost. Zlatý slavík byl založen jako anketa popularity. Nic víc a nic míň. Stejně tak mi přijde naprosto debilní označovat Ortela za rasistu, třeba kvůli songu "Mešita". Jde o jasně popsanou realitu dnešní doby. To by museli organizátoři vyřadit v dnešních časech třeba i Karla Kryla. Řezníka nehodnotím, protože jeho texty jdou mimo mé hranice vkusu, ale i tak mají přece právo na existenci. Celá tahle debata mi přijde bolševicky směšná. Podívejte se na Pussy Riot vy ochránci morálky;-D

    0 0
    možnosti
    VH

    Řezníka naznám a RAPneposlouchám, tudíž nemohu posoudit a ani nehodlám soudit, ale proč odsuzujeteTomáše Ortela za svoje postoje a texty? Proč takhle nesoudíte Daniela Landu?Vždyť působil v kapele Orlík a to byla taky velice kontroverzní kapela!

    V dnešní době je spousta lidí,kteří mají podobně nebo dokonce stejné smýšlení a to vzhledem k dnešnídobě která k tomu, bohužel, téměř vybízí.

    Kdyby všichni ti „chudáci“uprchlíci bojovali doma ve své vlasti za svoje práva stejně, jako se jichdožadují tady, měli by dávno všechno vyřešeno. Jenže tohle je jejich mentalita.Vnucovat jiným svoji víru a názory!!

    0 0
    možnosti
    PP

    Názor že boj, texty písní,  za ochranu republiky, lidí žijící v ní, dětí i vašich je něco špatného a je v hledáčku policie, bych řekla že je tady něco hodně špatně, ale ne v textech. Chápu že některé mohou být extrémní, ale většina z nich je pravdivá a místo aby se vláda atd.. vzpamatovala a začala tyto věci řešit, tak před tím stále zavírají oči a staví nové ubytovny, zavádějí kvóty pro uprchlíky, které nás časem úplně zničí, jako například násilná islamizace, znásilňování (třeba jako v Norsku, taky vyspělá země nyní), ale to se musí prvně stát, aby se zde něco začalo dít, ale že na to zpěvák poukáže je již skoro trestný čin. A rasizmus? V dnešní době sou utlačovaní poctiví, lidé co pracují a mají strach o svou budoucnost. Rv

    0 0
    možnosti
    JK

    A hon právě započal...

    0 0
    možnosti