„Uvařte plechovku Salka a nechte vychladnout,“ zní oblíbená věta, které v letech (ne)dávno minulých začínal nejeden sváteční recept. Právě kvůli ní většina z nás zaklapla kuchařku a upekla na Velikonoce klasického beránka.
Od té doby, co je na trhu Salko Karamel, odpadá nutnost vařit konzervu slazeného kondenzovaného mléka několik hodin ve vodní lázni. Teď stačí balení otevřít a pustit se do díla. Je ideální pro přípravu krémů, pohárů, zmrzliny, ale i moučníků a dezertů. Vytvořit můžete třeba parádní košíčky, které ozdobíte podle chuti, fantazie a příležitosti, při které je budete podávat.
Karamelové košíčky
Na těsto si připravte 300 g hladké mouky, 80 g cukru, 200 g Hery, 2 žloutky.
Ze surovin vypracujte těsto, které nechte v chladu den uležet. Poté rozválíte a vykrajujete formičkou, do které těsto zatlačíte. Pečte na 180 stupňů cca 8 až 10 minut.
Na náplň potřebujete 1 x Salko KARAMEL, 250 g másla, 2 lžíce rumu a trochu nastrouhaných ořechů.
Do našlehaného másla postupně zapracujte Salko Karamel a přidejte rum, případně piškoty. Všechny suroviny mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Vychladlé košíčky naplníme a ozdobíme kakaem, čokoládou, mandlemi a oříšky nebo třeba jedlými květy či kandovaným ovocem.
Pokud si je chcete ještě vylepšit, můžete dát dovnitř sekané ořechy nebo zvolit jemně slanou variantu. Slaný karamel je delikátní propojením sladké a slané chuti. Stačí do něj opatrně a zlehka zamíchat krystalky hrubě mleté soli, případně košíčky decentně posypat vločkovou solí.