Středa 1. května 2024, Svátek práce

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ransdorfova nová verze: Prachy po tetě, zlé Švýcarsko a továrna na čokoládu

    Ransdorf toho má hodně co vysvětlovat. | foto: Tilen VajtExpres.cz

    Český europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf dnes musel vysvětlovat komunistům, proč byl zadržen ve švýcarské bance. Jeho nová verze stojí za to! Astronomických 350 milionů eur (skoro 9,5 miliardy korun) je prý dědictví po tetě z brazilské čokoládovny.

    Miloslav Ransdorf dnes ráno dorazil do sídla KSČM, aby svým spolustraníkům vysvětlil švýcarské dobrodružství. Do Politických věznů přijel s půlhodinovým zpožděním, s flekem na růžové košili, ve které se včera objevil před svým domem v pražské Libuši.

    V pondělním rozhovoru pro Parlamentní listy se Ransdorf obšírně rozpovídal o tom, co se dělo ve Švýcarsku a lze předpokládat, že s touto verzí předstoupil i před svoje soukmenovce. Ransdorf popírá, že by někomu naletěl. Podle něj šlo o předem připravenou provokaci ze strany špiček EU, dědicem má být český občan a nešlo tedy o peníze po Židech nebo nacistech.

    Výtah z jeho rozhovoru přinášíme v několika podstatných bodech.

    1. Peníze po tetě

    V rozhovoru pro Parlamentní listy Ransdorf řekl, že na účtu bylo dědictví po občance Švýcarské konfederace, která zemřela v roce 2005. „Dědicem má být český občan, který se na mne obrátil prostřednictvím své známé a svého manažera. Ta mi potvrdila, že jej osobně zná a že dědic má zdravotní komplikace,“ tvrdil Ransdorf. Jeden z europoslancových slovenských kompliců řekl MF Dnes, že jde o dědictví po majiteli brazilské čokoládovny.

    Možná, že šlo dokonce čokoládové peníze, ne?

    2. Účet patřil Židům, ne nacistům

    Co se původu peněz na účtu týče, tady si Ransdorf docela protiřečí. Na jednu stranu mluvil o tom, že jde o peníze zabavené Židům za Druhé světové války. Zároveň ale řekl, že účet nepatřil nacistům a ani nejde o to, že by si tam peníze kryl nějaký Žid.

    Tak teď tedy nevíme.

    3. Zlé Švýcarsko léta blokuje miliardy, přitom nejsou peníze na uprchlíky

    70 let od války je dlouhá doba, míní Ransdorf. Židovské peníze, o které se už nikdo nepřihlásí, by podle něj neměly jen tak ležet ladem. EU by měla vyvinout na švýcarské banky tlak, aby prostředky vydala a přestala je blokovat, když by se daly krásně využít na pomoc uprchlíkům.

    Tak určitě!

    4. Někdo to na něj ušil, byla to prý řízená provokace. Recepční byla dopředu někým informována

    Že by politik udělal něco špatného nebo snad nezákonného, to samozřejmě razantně odmítá. Samozřejmě to na něj celé narafičila přímo banka, byla do toho prý zapletena i recepční. Ta totiž zavolala policii ještě předtím, že Ransdorf začal vůbec něco řešit a ukazovat.

    Takže jde logicky o spiknutí.

    5. Asi to byli zlí konzervativci z EU

    A kdo za tím tedy stojí? Tak zaprvé redakce týdeníku Respekt, která o celé věci informovala jako první - jak to ale mohli vědět, když ještě nebyla informována ani rodina, ptá se Ransdorf? Pak v tom má prsty europoslanec Svoboda, který podle Ransdorfa taky měl nějak podezřele mnoho informací. „Mám velmi nepříjemný pocit, že celá kauza může souhlasit s mým odporem k politice špiček Evropské unie ve věci imigrace,“ uzavřel to Ransdorf.

    6. Policie byla brutální

    Ransdorf se taky rozmluvil o bezcitné Švýcarské policii. Třikrát jsem poslední den ráno žádal policii o léky na tlak, když byla jeho úroveň vysoko nad normál. Žádal jsem v cele večer i o inzulin, ale neúspěšně. Vyvolalo to zhoršení mého zdravotního stavu,“ uvedl v rozhovoru. Taky si stěžoval, že prý musel být notnou chvíli v poutech. A ještě mu znemožnili kontakt s rodinou a spolustraníky.

    Neřádi!

    7. Jeho kolegové ho v nejtěžší chvíli nepodrželi

    Europoslanec si také postěžoval, že ho mrzí jednání jeho spolustraníků. Chtěl prý po nich, aby jeho rodinu informovali o situaci a aby mu zajistili léky, tak se ale nestalo.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:55 středa 6. dubna 2016. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      24
    • Trapas
      15
    • Sladký
      12
    • Super
      11
    • Cože
      10
    • Tvl
      10