Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřib dostává bídu za (znovu) uzavřený Libeňák: Jste mluvka a tlučhuba, vzkazují lidé

    O tom, že má Libeňský most to nejlepší za sebou, se ví už dávno. Často o tom mluvil a mluví i Zdeněk Hřib (Piráti). Ten si poté, co bylo soumostí spojující Holešovice a Libeň znovu uzavřeno pro tramvaje, chtěl přihřát svojí „promovací polívčičku“. Bohužel jeho slova nepadla na úrodnou půdu. Místo sklidil obří kritiku za to, že jen mluví, fotí se a ohání se líbivými studiemi. V reálu ale pro lepší Prahu nedělá nic a už vůbec ne v oblasti dopravy.

    „Klement Gottwald pražský dopravy zase v akci poté, co už média zapomněla na debilní cyklostupínek a jeho nájezdy služebákem, ačkoliv se fotí v mastný tyči. Předvánoční prezentaci týhle bezcenný strany raději ani nezmiňovat,“ reagoval Martin na Facebooku Zdeňka Hřiba, který se coby pražský radní pro dopravu vyjádřil k Libeňskému mostu.

    Ten byl pro tramvaje znovu uzavřen z důvodu havarijního stavu, který ještě vyhrotily nedávné mrazy. Než zjistí, jak na tom aktuálně je, co ještě (ne)vydrží a vytvoří se případné nové opory, mají všichni, kdo byli zvyklí jezdit tramvají, opět smůlu.

    Nejen Pražané se teď logicky ptají, čí je to chyba. Hřibovým prohlášením, že za to mohou všichni před ním, už se nechává uchlácholit jen málokdo. I on měl ve funkci primátora relativně dost času na to, aby se zasadil o to, aby se práce na něm konečně rozjely. Případně se přišlo s jinou variantou.

    Místo toho pořád jen slibuje a soumostí dál chátrá. Aktuálně tvrdí, že opravy začnou v roce 2025.

    Libeňský most je opět uzavřený a znovu se o něm hodně mluví. Jen mluvení na něj tramvaje „překvapivě“ nevrátí.

    „V roce 2019 jste tvrdil, že opravy začnou 2023,“ vpálil mu Jaroslav.

    „V předchozím volebním období jste byl primátor a ani jste tam nekopnul. Nemuselo to dojít tak daleko. Čtyři roky jste se funkcí proobrázkoval a profotil. Reálná práce nikde. Podchod Turkova, na který čekají obyvatelé deset let, taky jen planý sliby,“ vzkázal mu autor facebookového profilu Žít Jižňák, který si velmi dobře pamatuje, co ještě coby primátor v Praze všechno nasliboval. Trefně také poukázal na Hřibovu zálibu v self promu a focení.

    „Jste jen mluvka a tlučhuba, hlavně že máme cyklo stupátka. O dopravu vám vůbec nejde,“ doplnil Tomáš, který má za to, že by jeho agendu zvládla lépe i cvičená opice.

    Takhle nějak by mohl podle Pirátů „jednou“ vypadat Libeňský most.

    „Praha narychlo uzavřela Libeňský most kvůli havarijnímu stavu. Možná kdyby bývalý náměstek pro dopravu Adam Scheinherr a bývalý primátor a současný náměstek Zdeněk Hřib neblokovali šest let náš návrh na stavbu nového mostu, nemuselo dojít k dalšímu zablokování dopravy. Jak ale v posledních letech náměstek Hřib ukázal, v dopravních kolapsech se přímo vyžívá,“ reagoval na radní Ondřej Prokop (ANO), který práci náměstka dlouhodobě kritizuje. Nutno říct, že munice má v tomto ohledu víc než dost.

    „Před vánočními svátky jsme se na jednání rady dozvěděli, že z původního Libeňského mostu zbydou jen kousky pilířů. Praha postaví most nový. Trvalo to šest let a bude to stát 2,5 miliardy! Přitom kdyby v roce 2017 prošlo naše řešení, stálo by to čtyřikrát méně, tzn. 600 milionů a most už byl hotový!“ doplnil.

    Co na to Hřib? Mlčí. Ostatně, jako vždy, když má někdo jiný pravdu. Co bývá velmi často...

    Fotogalerie