Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kelišová z Bohumína: Ve všech zprávách popisovala skoky z oken a kritizovala hasiče. Teď jí lidé nadávají

    • V sobotu večer začal hořet byt v jedenáctém patře panelákového bytu v Bohumíně.
    • Při tragédii zemřelo jedenáct lidí: šest uhořelo v bytě a pět se jich zabilo skokem z okna jedenáctého patra.
    • Mezi mrtvými jsou i tři děti.
    • Podle prvních šetření má požár na svědomí žhář, který měl být v příbuzenském vztahu s rodinou, jejíž byt podpálil.
    • Bývalá partnerka od něj odešla k jeho synovi a žila s ním v panelovém domě.
    • Policie již zadržela podezřelého, který se k činu přiznal, prohledala jeho byt a odnesla důkazní materiály.
    • Ministr vnitra Jan Hamáček potvrdil, že podezřelý je nyní ve zdravotnickém zařízení.
    • Soustrast pozůstalým vyjádřili čelní politici i prezident země Miloš Zeman.
    V jednu chvíli se stala snad nejvíce citovanou osobou v České republice. Svědkyně tragického požáru v Bohumíně Karin Šipková dávala jeden rozhovor za druhým. Zatímco ostatní sledovali, co se na místě děje, Šipková se nezdráhala ani spekulovat o možných příčinách požáru nebo popisovat poslední chvíle obětí tragédie. Teď za svou otevřenost schytává na sociálních sítích kritiku.

    Požár panelového domu v Bohumíně na Karvinsku si vyžádal život nejméně jedenácti lidí, další v těchto chvílích bojují o život v nemocnici. Příčiny a okolnosti požáru vyšetřuje policie, veřejné výpovědi svědků už nyní naznačují, co všechno se zřejmě odehrálo a kdo za celou tragédií stojí.

    Asi nejsdílnější byla k novinářům Karin Šipková, která dostala prostor nejen na stránkách novin, ale i ve všech televizních vstupech na všech kanálech, kde hrůzy ochotně popisovala.

    Svědkyně Karin Šipková se objevila ve všech vstupech na všech kanálech.

    Karin Šipková byla během tragédie v Bohumíně k novinářům velmi sdílná. Kritická byla hlavně k hasičům.

    „Přijela jsem domů a najednou vidím, jak se dýmá nad barákem, hned jsem volala hasiče. Syn šel na druhou stranu a říkal, že jsou lidé na balkoně a přelézají, protože neměli kam utéct. Jedna paní se bála přelézt a utíkala do bytu a zpět,“ řekla Šipková reportérovi Práva.

    Svěřovala se i s momenty, kdy z oken panelového domu viděla vyskočit pětici lidí. Požár sledovala se svým malým vnukem, jemuž v tu chvíli údajně zakrývala oči.

    Pro CNN Prima News a pro Českou televizi svědkyně uvedla, že ani po příjezdu hasičů na místo se dlouho nic nedělo a s hašením se začalo až po půl hodině. Tou dobou už začali první lidé vyskakovat z oken.

    „Lidé na ně křičeli, ať neskáčou, jenomže oni už hořeli a začali skákat. Kdyby hasiči alespoň rozdělali plachtu. Až když spadl pátý člověk, teprve plachtu rozdělali,“ popisovala okamžiky hrůzy Šipková.

    „Přijely tři hasičské vozy a skoro půl hodiny, tři čtvrtě hodiny se nedělo nic. Lidé už hořeli, tak začali skákat z oken a hasiči teprve potom vytáhli plachtu,“ dodala zase pro Události na ČT.

    S kritikou hasičů nesouhlasí jak jejich nadřízení, tak ministr vnitra Jan Hamáček. „Ještě jsem kontroloval časy, hasiči tam přijeli v 17:54 a lidé začali skákat v 18:01, to je nějakých šest sedm minut po příjezdu. I přesto se hasiči snažili roztáhnout seskokovou matraci, ale bohužel chybělo pár desítek vteřin,“ řekl novinářům ministr.

    Selhání hasičů odmítl také brigádní generál Vladimír Vlček, ředitel HZS Moravskoslezského kraje.

    „První jednotka přijela na místo v 17:54. Máme potvrzeno, že skoky z postiženého bytu byly kolem 18. hodiny, 18:01. Není v silách hasičů, aby zvládli takhle komplikovanou záležitost v řádu pěti šesti minut,“ dodal Vlček.

    Za zasahující jednotky se postavili lidé na sociálních sítích, kde to od nich Šipková pořádně schytává.

    „Jaký máte pocit, takto špinit IZS? Deset vteřin v telce za to stojí, je mi z vás...,“ napsal Šipkové jeden člověk na Facebooku, který svůj příspěvek doplnil zvracejícím emotikonem.

    „Je to blbka, jen aby se zviditelnila, mele v televizi sra**y. Měla by si tu hubu zalepit, než zase někde něco plácne. Hlava mi nebere, co je to za ženskou, co po takové tragédii může říct něco proti hasičům? Namlátit jí tu hubu nevymáchanou. Ať si to jde nejdřív zkusit, než bude něco říkat před televizí,“ dodala další diskutující.

    Šipková schytává na sociálních sítích pořádnou kritiku.

    Lidé se v komentářích nejčastěji shodují na tom, že žena upřednostnila šanci stát se díky svým vyjádření na nějaký čas slavnou a kontroverzní prohlášení jí k tomu měla pomoci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 úterý 8. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      238
    • Tvl
      76
    • Haha
      53
    • Super
      40
    • Cože
      39
    • Sladký
      35
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...