Obavy tajných služeb z útoků na pláže se potvrzují: Na Mallorce zatkli teroristu

Evropou včera otřásla zpráva o tom, že teroristé z Islámského státu plánují útoky na nejoblíbenější evropské dovolenkové destinace. Již dnes se ukázalo, že se zdaleka nejednalo o planá varování. Policisté na Mallorce zatkli muže, který měl spolupracovat s radikálními islamisty a podílet se i na přípravách případných útoků.

Fotogalerie

V hlavním městě španělského ostrova Mallorca Palma de Mallorca mohli být náhodní kolemjdoucí v ranních hodinách svědky policejního zátahu v jednom z obytných domů.

Z toho muži zákona vyváděli zatčeného muže se zakrytou tváří.

Zatčeným mužem byl šestadvacetiletý Maročan Mohamed Harrak, ten byl obviněn z podpory Islámského státu a přímého napojení na jednu z jeho buněk. Pro tu měl získávat i nové rekruty do boje proti bezvěrcům.

Měl se účastnit i plánování útoků na turisty.

Harrak pracoval jako kuchař v jednom z místních hotelů, zároveň ve volném čase dělal rozhodčího na basketbalových zápasech. V jeho bytě byly nalezen kokain, který měl zatčený muž prodávat.

Čeká ho soud, kde mu hrozí vězení a následné vyhoštění.

Potvrdily se tak obavy německých a italských tajných služeb, které varovaly před možným rizikem teroristických útoků na oblíbené evropské turistické cíle.

Teroristé mají údajně ze severní Afriky plánovat sebevražedné útoky na pláže ve Francii, Itálii a Španělsku.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:37 čtvrtek 18. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 8
  • 6
  • 6
  • 5
  • 4

Mohlo Vás také bavit