Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kokain a Lidl, není to poprvé. Jednoho ze zatčených podezřívali, že „řeší“ lidi pro Krejčíře

    Petr Hrubý byl pravou rukou Radovana Krejčíře. | foto: Profimedia.cz

    Připravovali dodávku kokainu do Česka, ale policie jejich organizovanou skupinu rozkryla. Ve vazbě skončil mimo jiné i manažer Lidlu a není to poprvé, co je tento obchodní řetězec s nejvyhledávanější drogou spojen. Dalším do party je Petr Hrubý, někdejší blízký spolupracovník Radovana Krejčíře. A blízký v tomto případě opravdu znamená blízký...

    Hrubý totiž dokonce rok a půl u Radovana Krejčíře bydlel, když se skrýval na Seychelách. Ovšem právě po návratu do Česka skončil parťák nejznámějšího českého gangstera v poutech, když ho z auta vytáhli policisté z URNA.

    Oficiálně za daňové úniky, ze kterých však nakonec nebyl shledán vinným, on sám se ale domníval, že důvody byly jiné.

    „Policii zajímalo, jak tečou peníze na Seychely, jestli Radek cestuje, kdo za ním létá, a zajímali se také o Lamberta Krejčíře, Starku, Mrázka,“ říkal Hrubý v roce 2007 Blesku.

    „K Mrázkovi jsem jim řekl, že ho Krejčíř rád moc neměl, byl neseriózní. Možná kvůli němu mě i zatkli. Otevřela se ta kauza, kdy měl Krejčíř napsat nějaká jména na papír. Možná si myslí, že já jsem to sem přišel vyřídit,“ vysvětlil.

    Narážel přitom zřejmě na Krejčířův bájný seznam smrti, tedy papír plný jmen lidí určených k likvidaci. Hrubý vše popřel.

    Petr Hrubý

    Někdejší blízký přítel a Krejčířova pravá ruka aktuálně podniká v módě. Policie ho v souvislosti s dodávkou kokainu zatkla už před několika měsíci, teď ho společně s manažerem oddělení dovozu ovoce a zeleniny Lidlu Jiřím Gabrielem a třetím mužem albánského původu začala stíhat.

    Kokain měla trojice v plánu dovézt do Česka právě s potravinami určenými pro Lidl. A není to poprvé, co je tento obchodní řetězec s drogami spojen.

    Sto kilogramů kokainu bylo v banánech Lidlu objeveno v roce 2015, cena na trhu byla odhadnuta až na miliardu korun. Policie viníka neodhalila, nakonec bylo vše zdůvodněno logistickou chybou pašeráků. Zda by oba případy mohly souviset, jasné není.

    Nutno každopádně podotknout, že Lidl není zdaleka jediný řetězec, v jehož zboží byl kokain nalezen. Loni měl stejný problém Albert, předloni Kaufland.

    Fotogalerie