Dezinformátor Zítko si žije jako král: Za peníze z transparentního účtu mastí online poker?!

Exekuce má za více než šest milionů, vůbec ho to ovšem netrápí. Kápo dezinformátorské scény Pavel Zítko si žije na vysoké noze, peníze sbírá od svých následovatelů třeba i na transparentním účtu spolku Srdcem pro vlast. Pravidelně z něj tankuje plnou do nablýskaného bavoráku, sem tam nakoupí v Makru nebo vybere pět tisíc z bankomatu. Ale to není vše!

Expres už loni informoval, že Pavel Zítko, který se během pondělní debaty nepříliš obratně pokusil konfrontovat ministra vnitra Rakušana se svou teorií o „korporaci Česká republika“, si z transparentního účtu zaplatil dovolenou v poměrně luxusním, čtyřhvězdičkovém wellness resortu.

Výčet osobních potřeb, které z peněz vybíraných třeba na právní pomoc pro zadržené duo Čermák a Tušl platí, tím ale nekončí. Z účtu koncem každého měsíce pravidelně odchází také 235 korun na neznámé konto v Torontu.

Jak jsme zjistili, adresa v tamní Adelaide Street patří společnosti Zynga Toronto. Jedná se o společnost, která vyvíjí primárně mobilní hry. A jednu z her možná budete znát pod názvem Zynga Poker.

Zjevně tak Pavel Zítko po večerech mastí právě tuto populární pokerovou online hru. A pokud ne, pak se baví nějakou jinou aplikací z portfolia známé společnosti.

Pavel Zítko, Jana Peterková

Celkově Zítko z transparentního účtu vyvedl statisíce. Loni v říjnu zmizelo třeba i deset tisíc korun naráz. U transakce sice uvedl, že peníze jsou určeny na právní pomoc pro Tomáše Čermáka, jenže jestli z nich muž odsouzený na 5,5 roku za podporu terorismu viděl alespoň zlomek, je otázkou.

Pavel Zítko

Fotogalerie

Ohodnoťte článek