Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Novotný po „debatě“ s Volným: Zvažuji konec v politice, on je nebezpečný, někdo ho koučuje

    „Debata“ mezi poslancem Lubomírem Volným a řeporyjským starostou Pavlem Novotným byla zase spíše cirkusovým číslem. První jmenovaný, který patří k nejhlasitějším zpochybňovačům koronavirové pandemie v Česku, přišel do studia hrdě bez roušky a zopakoval svůj názor, že ochranu úst vůbec neuznává. „Obchodník s lidskou bídou, co má na rukou krev, je mi z vás na blití,“ reagoval Novotný, jenž po odvysílání pořadu neskrýval zklamání. Štvalo ho, že se mu nepovedlo roznést oponenta Volného, který na něj ani nereagoval a ignoroval jeho výkřiky. Starosta přiznal, že zvažuje konec v politice.

    Bývalý člen SPD Lubomír Volný se nedávno proslavil šarvátkou v Poslanecké sněmovně, kam pravidelně chodí se svým kolegou Marianem Bojkem bez roušky a provokuje tak ostatní politiky. V pořadu 360° Pavlíny Wolfové na televizní stanici CNN Prima News se Lubomír Volný pokusil vysvětlit, proč něco takového dělá.

    „Nepovažuji to za rebelii, je to občanský a politický postoj. Jsou tu lidé, kteří oprávněně kritizují vládní opatření, protože zhoršují situaci,“ řekl Volný, který poznamenal, že je v Česku vysoký počet nakažených i přes přísná vládní nařízení.

    Pokaždé když Volný reagoval, hlavou nesouhlasně kroutil jeho oponent, řeporyjský starosta a člen ODS Pavel Novotný. Ten naopak občany neustále nabádá, aby nosili roušky či respirátory. 

    „Prohráváme, jsme nejhorší na světě. Je smutné, že se najdou lidé jako pan Volný, kteří nabádají, abychom nenosili roušky. Zešílel bych, mít na rukou krev jako tady pan Volný,“ reagoval Pavel Novotný, který měl na sobě jako jediný ve studiu respirátor. Ten poté vyměnil za slávistickou roušku.

    Pavel Novotný a Lubomír Volný

    „Je to veksl se smrtí a tím nejnižším, co je v nás. Šašek, který potřebuje hlasy voličů. Útočí na lidi sociálně slabé i na lidi hloupé, dělá s nimi byznys,“ jel svou standardní linku řeporyjský starosta.

    Lubomír Volný ale očividně neměl chuť jít do přestřelky a Novotného v debatě odpálkoval. „Já tomu pánovi nerozumím, co říkal?“ ptal se moderátorky Pavlíny Wolfové Volný.

    Pavel Novotný

    „Vy jste lékař? Jako člověk bez lékařského vzdělání jste vzorem jako politik. Co když se mýlíte? Já jako starosta bych s tím nedokázal žít,“ řekl Volnému Novotný. 

    Poslanec starostovi odpověděl, že se necítí zodpovědný za názory, které poslední dobou posílá do světa, protože nejsou jeho, ale jedná se o názory odborníků.

    Novotný zvažuje konec v politice: Volný je nebezpečný

    Že to zase nebyla debata, ale spíše jen další výkřiky do tmy, to bylo poznat i po skončení vysílání.

    „Rozhovor s milým panem starostou. Sice jsem mu nerozuměl ani slovo, nicméně jeho láska z něj přímo stříkala,“ napsal na Twitteru Lubomír Volný.

    Novotný měl zase co vysvětlovat některým svým fanouškům, kteří čekali, že v debatě roznese Volného na kopytech, ale nestalo se tak.

    „Měl jsem nejednoduchého soupeře,“ uznal starosta, jenž poté přiznal, že uvažuje o konci v politice.

    „Zaobírám se vážně myšlenkou, že nebudu příště kandidovat ani tady, doma. Nabídka ze soukromého sektoru. Třeba na to nemám. Mirka taky říkala,“ napsal na sociální síti Novotný.

    Bývalý bulvární novinář je toho názoru, že Lubomír Volný je nebezpečný člověk a před debatou mu navíc nejspíše někdo pomáhal.

    „Byl výborně nakoučovaný. Dobrý výkon, úplně nás ignoroval a jel si to svoje pro ty své. Co za tím je. Učitel? Ne... Kdo ho dělá? On je nebezpečný. Když jsme zpětně procházeli jeho přípravu atd. Je nebezpečný, neměl by dostávat prostor,“ myslí si o Volném Novotný, který u Wolfové nepřevedl nic nového, vlastně tam nepředvedl nic.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:51 středa 23. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      89
    • Haha
      24
    • Tvl
      16
    • Trapas
      15
    • Sladký
      12
    • Cože
      7
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...