Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Naděje pro Pepu: Voják speciálních sil ochrnul na polovinu těla, kamarádi ho chtějí postavit na nohy

    „Postavíme ho na nohy a rozchodíme,“ slibují jeho bratři ve zbrani. Pepa (31 let), odvážný příslušník Speciálních sil Armády České republiky, čelí nejtěžší výzvě svého života. Diagnóza nádoru na mozku a následná náročná operace zcela obrátily jeho život naruby, neboť Pepa ochrnul na polovinu těla.

    Pepův nepřítel byl neviditelný a zákeřný – nález na mozku, který postupně sílil a ohrožoval nejen jeho život, ale i schopnost být tím, kým vždy byl – bojovníkem, manželem a otcem. Po náročné operaci v roce 2023, která byla jedinou šancí na přežití, se silný muž v nejlepších letech probudil do světa, který byl najednou poloviční. Paralyzovaný na jedné straně těla, s poškozeným zrakem a obličejem, který se již nemohl usmívat na svého malého syna jak dříve.

    „Pepa je tělem a duší voják a kamarád, a vždy poctivě pracoval ve prospěch svých kolegů,“ popsal svého kolegu velitel, plukovník Tomáš Krampla.

    Pepa krátce po operaci nádoru na mozku, která jej upoutala na invalidní vozík.

    Pepa je bojovník nejen na bojišti, ale i ve svém osobním životě. Odmítal se vzdát a přijmout novou realitu bez boje. Jeho duch je nezlomný. S podporou své rodiny, kamarádů ze speciálních sil a neochvějnou vůlí se pustil do rehabilitace. Každý den strávený cvičením a terapií byl pro něj bojem o návrat do života, který kdysi znal.

    Nekonečné série cvičení, každý pohyb byl vítězstvím, každý úsměv svého syna byl odměnou. Pepova manželka stála při něm jako skála, poskytovala mu lásku a podporu, a jeho syn, malý chlapec s očima plnými obdivu pro svého otce, byl denní připomínkou toho, proč se vyplatí bojovat.

    Ačkoli mladému muži nechybí motivace ani entusiasmus pro další pokroky na cestě k uzdravení, schází mu finanční prostředky na pokračující náročnou léčbu. Rehabilitace, zahrnující intenzivní fyzické cvičení a terapie zaměřené na zlepšení motoriky a zraku, vyžaduje významné finanční zdroje. Pepa by se s touto situací rád vypořádal sám, ale jeho přátelé z řad speciálních sil ho nenechali bojovat osamoceně.

    Pepa intenzivně pracuje na své rehabilitaci s pomocí chodítka, učí se znovu chodit a posiluje své schopnosti.

    Leták s informacemi pro finanční příspěvky, včetně QR kódu a čísla účtu, aby mohl každý snadno přispět na Pepovu léčbu a rehabilitaci.

    Jeho odvaha a nezlomnost inspirovaly jeho kamarády ze speciálních sil k založení sbírky, aby mu pomohli s financemi na další léčbu a adaptaci jeho domova pro nové životní výzvy. Společně se postavili za Pepu, jako on se vždy postavil za ně, a vytvořili síť podpory, která byla stejně pevná jako jejich bratrství v boji. Tento způsob podpory odrazil Pepovo dlouholeté úsilí, když byl vždy připraven pomoci ostatním.

    „Pepa je součást naší rodiny a je normální, že za rodinu se musí člověk postavit. Je jedním z nás, teď je řada na nás ho podpořit v jeho obtížné situaci. Jeho ‚spešlácké srdce‘ si to zaslouží,“ dodává Krampla.

    Výtěžek sbírky má umožnit Pepovi nejen pokračovat v intenzivní rehabilitaci a získat zdravotní pomůcky, ale také upravit bydlení tak, aby bylo bezbariérové a vyhovovalo novým potřebám jeho rodiny. Každý příspěvek představuje naději na Pepovu obnovu a návrat do života, který si přeje vést – aktivně a nezávisle.

    Fotogalerie