Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kdo je tajemný syn Miloše Zemana? Unikl masakru v nemocnici a zaplatil za nešťastnou lásku

    O synovi prezidenta Zemana toho lidé mnoho nevědí. | foto: Koláž Expres

    Dcera prezidenta republiky Kate doprovází svého otce na řadu událostí a fotografům se nevyhýbá. Zcela odlišný je ovšem přístup syna prezidenta republiky Davida Zemana, který s novináři nekomunikuje a udržuje si odstup od dění kolem svého otce. David Zeman je úspěšný lékař a vědec, jenž úspěšně vystudoval se dvěma červenými diplomy. Kvůli nešťastné lásce se v minulosti pokusil o sebevraždu a v úterý se v nemocnici, kde pracuje, odehrál masakr, který stál život šest lidí.

    Miloš Zeman se stal jedním z nejvýraznějších politiků po listopadu 1989. Z premiérské pozice se dostal až na Pražský hrad a je stále v pozornosti médií. Je tedy paradoxní, že mnozí doposud ani netušili, že má kromě dcery Kate také velmi úspěšného syna Davida. Ten je však velmi ostýchavý a je rád mimo centrum pozornosti.

    „On má jistý distanc – nebo, chcete-li, ostych – vůči lidem. Ale vzhledem k profesi, kterou vykonávádo styku s pacienty příliš nepřijde, protože je většinou v laboratoři – mu to podle mě nevadí a neškodí. Ale ten ostych tam zcela určitě je a možná je geneticky daný,“ napsal kdysi Miloš Zeman v knize Zpověď informovaného optimisty.

    Jméno Davida Zemana se po dlouhých letech dostalo na světlo světa především kvůli útoku v ostravské fakultní nemocnici, kde řádil vrah Ctirad Vitásek. V budově totiž pracuje právě prezidentův syn, a tak nebylo ze začátku jasné, zda se jej střelba v Ostravě také přímo netýkala.

    Syn Miloše Zemana David je úspěšným lékařem.

    Novináři se tedy rozhodli kontaktovat přímo Hrad s otázkou, jak je na tom David Zeman. Odpověď však byla stručná a chladná. „Je v pořádku,“ sdělil mluvčí Jiří Ovčáček. Nekomentoval přitom otázky, zda prezident se svým synem mluvil a zda jsou v kontaktu. 

    Jaký je vztah Miloše Zemana k synovi, o tom se spekuluje již dlouho. Negativní vliv měl mít rozvod Blanky Zemanové, která je matkou Davida Zemana, právě se současnou hlavou republiky. 

    Podle Davidovy matky měl Zeman svého syna zanedbávat a nevěnovat mu dostatečnou pozornost. Proti tomu se ovšem prezident několikrát ohradil a ze špatného vztahu se synem obvinil svou bývalou manželku. 

    Nyní už by měl být vzájemný vztah obou mužů lepší a dokazuje to také skutečnost, že David Zeman byl na 75. narozeninách svého otce. Ani tam však neměli fotografové možnost jej vyfotit či mu položit nějaké otázky.

    Nechybělo přitom mnoho a Miloš Zeman mohl svého syna ztratit, když se mladý David pokusil o sebevraždu.

    „David se kdysi strašně zamiloval do jedné dívky. Byl tehdy medik, uměl dávkovat léky a spáchal ostentativní sebevraždu. Naordinoval si dávku léků a klesl v bezvědomí na podlahu u jejích dveří. Novináři pak napsali, že spáchal sebevraždu kvůli politické angažovanosti svého otce. David mi po tom, co si to přečetl, napsal, že teď se zavraždí doopravdy. Byly to tři nejstrašnější dny v mém životě,“ řekl v minulosti Blesku Miloš Zeman.

    Se svou dcerou se Miloš Zeman na veřejnosti ukazuje rád.

    David Zeman nyní pracuje jako neurolog a biochemik. Rovněž přednáší na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

    Jedno z mála vyjádření ke svému otci sdělil novinářům v roce 2013, když jeho otec kandidoval na pozici prezidenta republiky.

    „Svého otce si vážím a jeho kandidaturu i ve druhém kole svým hlasem podpořím. Nedomnívám se, že bych byl v tomto svém rozhodnutí příliš ovlivněn příbuzenským vztahem k němu – ostatně se vídáme jen sporadicky,“ prozradil v lednu roku 2013.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:33 pátek 10. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      128
    • Trapas
      61
    • Sladký
      47
    • Tvl
      46
    • Haha
      44
    • Cože
      44
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...