Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Milion chvilek brázdí Česko fejkovým Zemákem, v Plzni lhali o „plném“ náměstí

    Milion chvilek a jejich autobus, kterým objíždí republiku. Začali 25. února v Plzni, kde nechyběla ani Aňa Geislerová. | foto: Koláž Expres.cz

    Přeju si žít v zemi, kde platí obecné dohody, že se nelže a nekrade, nechala se slyšet Aňa Geislerová (43) na akci spolku Milion chvilek v Plzni, kde Mikuláš Minář zahájil Štafetu pro demokracii. Náměstí, kulturní domy a hospody po celé republice spolek objíždí ve speciálním autobuse, podobně jako svého času i Miloš Zeman (75).

    „Chci, aby to platilo obzvlášť na pozicích, kde my jako občani dáváme lidem důvěru, že za nás budou vykonávat rozhodnutí, a svěříme jim zodpovědnost, kterou sami nechceme mít. A ne že oni nám v první chvíli poděkujou a pak se k nám obrátí zády a už je nezajímá, jak my to cítíme,“ zvolala dále Aňa Geislerová, která v Plzni promluvila k pár stovkám lidí v rámci novinkové akce Milionu chvilek pro demokracii.

    Učinila tak patřičně naléhavě, procítěně a lidovým jazykem, jak se na angažovanou umělkyni sluší a patří.

    Vyzvala i k tomu, že lidé mají sledovat, co politici pro společnost dělají. „Je to náš život, který ovlivňují,“ prohlásila herečka, která má dítě s podnikatelem Martinem Shenarem, který svůj majetek pohádkově zmnožil skrze nechvalně proslulé solární elektrárny. Na ně všichni Češi doplácejí doteď a ještě dlouho budou. Tehdy byla Aňa úplně zticha a proti šlendriánu, který se na její spoluobčany chystá, neprotestovala. Proč taky...

    „Náš autobus se dnes vydal na svou první cestu, a to do Plzně. V 16:30 tu začíná debata v Měšťanské besedě, v 19:00 pak veřejné shromáždění na náměstí Republiky. Přidejte se k nám a sledujte plzeňskou událost pro více informací,“ vyzval spolek na svých stránkách, na nichž zvěčnil i autobus, kterým Milion chvilek objíždí republiku v rámci Štafety pro demokracii.

    Tím si však předák Mikuláš Minář a jeho „spoluspolkovníci“ docela naběhli. Lidé se začali zajímat, kolik onen autobus vlastně stojí a kolik za něj Milion chvilek měsíčně platí.

    „Nesmrtelný autobus Zemák v upgradu Milionu chvilek. To je teda nátěr. Kdo ho zaplatil a z jakého účtu?“ pídil se jeden z diskutujících pod fotkou autobusu. Vzpomněl si přitom na legendární přibližovadlo, jímž svého času jezdil Miloš Zeman.

    „Na kolik přesně přišel ten autobus? Nákup a úprava. Předpokládám, že není pronajatý, když je karoserie taková, jaká je. Takže z hlediska výdajů by nešlo už jen o výdaje běžné, ale bylo by to pořízení dlouhodobého hmotného majetku, že?“ ptala se dáma, již zaujala speciální úprava dálkového autobusu, která hnutí jistě nevyšla na pár korun.

    Mikuláš Minář a „jeho“ lidé ale mají zjevně plné ruce jiné práce než reagovat na dotazy na sociálních sítích, zvláště když jsou až moc zvídavé a ptají se na něco, na co nechtějí „milionoví“ lidé odpovídat.

    O to plamenněji a ochotněji mluvil k plénu v Plzni. To on má rád. Zodpovídat nepříjemné dotazy týkající se financování a platu, který přísluší jemu, to ne, na to neodpověděl ani po několika měsících.

    „My bráníme systém před těmi, kteří ho rozkládají. My nedemonstrujeme za svobodné volby a demokracii, ty máme. Ale za to, aby se respektovala demokratická pravidla, aby politici nezneužívali moc, aby demokratický systém neničili,“ uvedl v rámci své květnaté a nicneříkající řeči.

    Na celé čáře spolek „zabodoval“, když mluvil o zaplněném plzeňském náměstí. Později se ukázalo, že šlo o záměrnou mystifikaci, za niž se Milion chvilek omluvil. „Omlouváme se za formulaci se zaplněným náměstím. Nechali jsme se unést nadšením z vydařené akce,“ káli se zástupci hnutí.

    Je to hrdina, hrdina z autobusu!

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:28 čtvrtek 25. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      432
    • Haha
      272
    • Super
      159
    • Tvl
      52
    • Cože
      37
    • Sladký
      35
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...