Minářovo hnutí vypnulo komentáře na YouTube, další prý maže. „Tohle je demokracie?!“ zuří lidé

Chtějí dělat politiku založenou na participaci občanů a transparentnosti, jenže lidé jim do toho kecají zřejmě až moc. Tak je zkrátka vypnuli! Hnutí Lidé PRO zakladatele Mikuláše Mináře se rozhodlo zakázat komentáře pod představovacím videem na kanále YouTube, zřejmě proto, že se tam objevil větší počet kritických názorů. Podle některých lidí navíc mizí i některé komentáře z diskuzí na Facebooku.

Na vypnuté komentáře pod videem, v němž Mikuláš Minář hnutí Lidé PRO představuje, začali poukazovat diskutéři třeba i pod dalšími dvěma medailonky členů hnutí.

„Tady taky vypnete komentáře? Prý pro demokracii, ale když je většina komentářů negativní, hned cenzurujete. Takhle si lidi opravdu nezískáte,“ vzkazuje v jedné z diskuzí Jakub.

„U prvního videa vypnuli komentáře a toto video začíná slovy svoboda a demokracie?“ nechápe další komentující.

Je třeba zmínit, že vypínání komentářů na sítích není v české politice neobvyklé. Praktikuje ho třeba i youtubový účet vládního hnutí ANO, a to hlavně kvůli útokům internetových trollů. Za banování odpůrců na Facebooku si vysloužil kritiku a posměch také šéf hnutí SPD Tomio Okamura.

Mikuláš Minář

Minářovo hnutí Lidé PRO ovšem přišlo s tím, že hodlá participaci na politice nabídnout obyčejným lidem, kteří touží po změně. Dokonce nechává právě tyto lidi pomocí sběru podpisů rozhodnout, zdá má smysl jít do voleb s novým subjektem. 

Cenzura komentářů pro takový projekt není zrovna ideálním startem.

Někteří lidé navíc tvrdí, že dochází i k promazávání kritických komentářů v diskuzích na Facebooku. 

„Co takhle nemazat nesouhlasné komentáře? Chcete změnu, chránit demokracii, ale během prvních momentů své existence se hnutí Lidé PRO zachovalo jako SPD. Tleskám. Něco takového zkrátka nevymyslíš,“ nechápe Martin.

„Za připomínku jsem právě dostal ban od zakladatele. Level Okamura už zjevně dosažen,“ přirovnává Minářovo hnutí k SPD i další diskutující.

Pro hnutí jde v krátké době o další kritiku, předtím si ji vysloužili za zvláštní odpověď správců facebookové stránky na dotaz ohledně programu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:08 čtvrtek 8. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 59
  • 29
  • 22
  • 17
  • 17
  • 16