„Kopance mě nakopnou,“ snaží se Minář horem dolem obhájit masivní kritiku na svou osobu

Dlouhou dobu byl Mikuláš Minář zvyklý hovořit jménem spolku Milion chvilek pro demokracii, který sám zakládal a jehož byl předsedou a hlavní tváří. Nyní se aktivista a bývalý student Filozofické fakulty Univerzity Karlovy vydává do politiky a už začal podnikat první kroky k získání svých voličů. Minář si založil twitterový účet a nepřímo tak zahájil svou vlastní kampaň.

Vlastní názory Mikuláš Minář na sociálních sítích prakticky nijak nezveřejňoval. V tomto ohledu byl věrný svému spolku, jehož jménem byl zvyklý vystupovat a za který se mohl pohodlně skrývat. O tento komfort svým koncem v Milionu chvilek přišel, a tak musí jít s kůží na trh sám za sebe. Začátek jeho proměny dokazuje skutečnost, že si aktivista založil účet na Twitteru, kde už začal se sběrem voličů, kteří by mu v budoucnu pomohli na cestě do vysokých pater politiky.

Přestože se nový předseda chvilkařů Benjamin Roll snaží tvářit, že spolek nemá s politickou ambicí bývalého šéfa nic společného a že budou nestranní, je zjevné, že Minář bude chtít stavět na své minulosti, a tedy i na samotném spolku, svou kariéru.

„Dostali jsme 300 tisíc lidí na Letnou. Dvakrát. A teď se chci pokusit o něco bláznivějšího. Mnoho lidí se tomu bude smát, ale to mě nezastaví. Dám do toho všechno,“ napsal svým fanouškům a sledujícím na Twitteru Minář, který neměl jen pozitivní odezvu na své rozhodnutí jít do politiky.

Lidé mu ihned začali připomínat jeho tehdejší slova o tom, že chce být hlídacím psem demokracie, a ne politikem.

„Jsem účastník první Letné. Pamatuji si, jak jste prohlašoval, že do politiky nepůjdete. Co se změnilo? Lhal jste tenkrát, nebo jste to vzdal nyní? A když už, proč se nespojíte s nějakou existující stranou? Proč chcete tříštit síly opozice dalším trucprojektem?“ napsal Minářovi Jan Kozák.

Z kritiky si bývalý šéf Milionu chvilek pro demokracii nic nedělá, naopak tvrdí, že ho posiluje.

„Vždycky mě potěší, když do mě někdo pořádně kope. Většinou to má totiž ten efekt, že mě to pořádně nakopne,“ chlubí se Minář.

Zatímco Mikuláš Minář buduje svou politickou značku, Milion chvilek se opět zaklíná tím, že nebude politickou stranou. Benjamina Rolla čeká skutečně obtížný úkol: přesvědčit lidi, že i nadále má smysl spolek podporovat, a to také finančně, jelikož jsou jeho členové na něm finančně závislí.

Odchod bývalého předsedy znamená pro chvilkaře značnou ránu, podle některých je to začátek konce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:09 středa 27. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 82
  • 60
  • 26
  • 24
  • 23
  • 18