Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mám ráda barvy a nechávám si narůst mikádo, přiznala Markéta Pekarová po summitu

    Markéta Pekarová na summitu Krymské platformy vynesla dva různé outfity. Jak moc si potrpí na módě? | foto: Twitter

    Počátkem týdne na půdě Poslanecké sněmovny hostila summit Krymské platformy, jejímž cílem je obnovení územní celistvosti Ukrajiny. A mezi pěti desítkami představitelů parlamentních komor z celého světa Markéta Pekarová Adamová (39) vyčnívala. Nejen jako šéfka domácí Sněmovny, ale tradičně i barevnými outfity. „Záměr to není, ale mám ráda barvy. A také nadčasové věci, které vydrží,“ říká předsedkyně TOP 09, která promluvila také o setkání se sympatickou kolegyní s Kypru, s níž ji spojují i nepříjemné zkušenosti žen v politice.

    Summit Krymské platformy začal úvodem týdne na Pražském hradě za přítomnosti prezidenta Petra Pavla. Pak už následovala jednání na parlamentní půdě. Online se připojil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

    „Summit proběhl a dopadl skvěle. Zúčastnily se ho delegace z více než padesáti států ze všech kontinentů. Naše metropole se díky tomu na dva dny stala doslova hlavním městem světové diplomacie. Nejdůležitějším závěrem pak je, že jsme tváří v tvář pokračující Putinově brutální agresi prokázali jednotu a neústupnost z požadavku na vrácení všech ukradených území zpátky Ukrajině,“ zhodnotila Markéta Pekarová pro Expres.cz.

    Šéfka české Sněmovny měla během summitu napilno. Coby hostitelka se pochopitelně snažila prohodit pár slov a utužit vztahy s co největším počtem účastníků. Až přátelsky působilo třeba její setkání s předsedkyní kyperského parlamentu Annitou Demetriou.

    „Nevídáme se sice pravidelně, ale naše setkání jsou vždy nesmírně srdečná. Obě víme, jakým překážkám čelí ženy ve vysokých politických pozicích a že není nouze o útoky se sexistickým podtextem. Letos jsme se setkaly například ještě v dubnu, kdy jsem do Prahy sezvala předsedkyně evropských parlamentů,“ vysvětluje Pekarová.

    Markéta Pekarová Adamová s Annitou Demetriou

    „Paní předsedkyně mě na závěr našeho setkání pozvala na oplátku na oficiální návštěvu Kypru. Annita je první ženou v pozici předsedkyně kyperského parlamentu, navíc úplně nejmladší ze všech předchůdců, a je nesmírně přímá a houževnatá. V tom jsme si podobné,“ dodala.

    Stylistku nemám. Oblékla jsem se podle chuti

    Není tajemstvím, že si šéfka TOP 09 potrpí na módu. Jeden den vynesla světle modrý oblek, ten další bílé šaty. Barevně sladěné outfity jsou její doménou dlouhodobě.

    „Mým záměrem není vyčnívat, ale nemám příliš v oblibě vzory. Zato mám ráda barvy. Je také pravdou, že volbou barev lze občas podprahově vyjádřit určitý postoj, tentokrát jsem však tímto směrem při výběru konkrétních kousků ze skříně nepostupovala a zkrátka jsem se oblékla dle momentální chuti,“ vysvětluje Markéta Pekarová.

    Druhý den zvolila bílé šaty.

    Zeptali jsme se jí i na to, zda jí někdo s výběrem oblečení na ostře sledované summity radí.

    „Svou osobní stylistku nemám. Pokud je to ale možné, vždy velmi ráda nákupem oblečení podpořím české a slovenské módní návrhářky a tvůrce. Na akce, jakou je velký mezinárodní summit, dávám přednost střídmé eleganci, obecně mám rada nadčasové veci, které vydrží roky,“ říká.

    Na závěr pak Pekarová okomentovala i svou novou image. Nechává si totiž dorůst vlasy, krátký sestřih je minulostí. Bude je mít nakonec až po pas?

    „Období dlouhých vlasů už mám za sebou a nemám v plánu se k němu nyní vracet. Mým záměrem je spíše delší mikádo, protože krátké vlasy mě po deseti letech začaly trochu nudit,“ uzavírá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:50 sobota 24. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      108
    • Super
      12
    • Haha
      11
    • Sladký
      7
    • Tvl
      5
    • Cože
      4