Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Prezident bez první dámy, Pekarová si přivedla manžela. Tak vypadala premiéra Jednoho života

    Markéta Pekarová Adamová si na premiéru filmu Jeden život přivedla za ruku manžela Tomáše. | foto: Pavel Dvořák, Tilen Vajt

    Jeden z nejsilnějších příběhů historie, hvězdné obsazení, skvělé první recenze... Premiéra životopisného dramatu Jeden život o siru Nicholasi Wintonovi a jeho záchraně židovských dětí z okupovaného Československa přilákala i řadu osobností z politického prostředí. Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová po delší době ukázala manžela Tomáše.

    Hlavní hvězdy Anthony Hopkins a Helena Bonham Carter sice na pražskou premiéru nedorazily, přesto o ni byl obrovský zájem. Třeba i mezi představiteli státu.

    Dorazil dokonce prezident Petr Pavel. Možná poněkud překvapivě sám, bez své první dámy Evy, která ho jinak na společenských akcích doprovází.

    Prezident Petr Pavel dorazil bez manželky Evy.

    Že by se ale v předsálí nudil, to rozhodně ne. Hlavu státu si na krátký „pokec“ chtěla vytrhnout řada hostů. Nějaký čas strávil Pavel debatou s britským velvyslancem Mattem Fieldem. K filmu, který právě Británii s Českem hodně spojuje, si pochopitelně měli co říct.

    Prezident Petr Pavel s britským velvyslancem Mattem Fieldem.

    Kdo ale drahou polovičku nenechal čekat doma, to byla předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Její manžel Tomáš Pekara přišel očividně nově ostříhán a v padnoucím obleku.

    Markéta Pekarová Adamová s manželem Tomášem

    Dvojice se spolu neobjevuje zase tolik často, spíše párkrát do roka na nějaké výjimečnější události. Loni to byl například Česko-slovenský ples či filmový festival ve Varech.

    V neposlední řadě se na pražské premiéře objevila celá řada „Wintonových dětí“. Tedy těch, které Nicholas Winton na svojí hrdinské misi z Československa zachránil. A nechyběla ani jeho rodina v čele se synem Nickem.

    Lady Milena Grenfell-Baines byla jedním z posledních dětí, které Nicholas Winton zachránil.

    Film se zatím těší skvělým prvotním recenzím. Jeho podstatná část se natáčela v Praze.

    Fotogalerie