Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kotleba se nakazil koronavirem. „Jak je to možné, vždyť v něj nevěří,“ vysmál se mu premiér

    Koronavirus řádí mezi politiky nejen v České republice, ale i na Slovensku. Naposledy se o tom přesvědčil Marian Kotleba, který o tom informoval na sociálních sítích. Reagoval na to i slovenský premiér Igor Matovič, který místo slov podpory volil hodně ironický slovník. Předseda LSNS a poslanec Národní rady Marian Kotleba je známý jako popírač nemoci covid-19 a už v minulosti podporoval konspirační teorie ohledně koronaviru.

    „Určitě jsme se všichni nakazili na tom gestapáckém soudu v pondělí 12. října. Nikdo z nás předtím nemocný nebyl. A po soudu advokáti, kolegové poslanci a také já už ano. Zbytečně jsem soudkyni říkal, že mi stoupá teplota. Zbytečně advokáti upozorňovali, že porušuje opatření předsedy soudu,“ napsal Kotleba na sociálních sítích, kde vzpomněl na soud, kde byl zatím nepravomocně odsouzen ke čtyřem letům vězení za propagaci fašismu.

    „Jelikož jsem po tomto soudu byl společně s dalšími kolegy poslanci dva dny v parlamentu, teď když mám pozitivní testy, by měl jít celý parlament do desetidenní karantény,“ připsal ještě ve svém vzkazu Kotleba.

    Jakékoliv formy soucitu by se dožadoval marně. Především u premiéra Igora Matoviče, který oznámení svého politického soka využil jako ideální přihrávku na to, aby si z něj mohl dělat legraci.

    „Jak může být Kotleba pozitivní, když stále říká, že covid-19 neexistuje,“ vtipkoval Matovič, který je naopak na Slovensku vnímán jako propagátor velmi tvrdých a razantních opatření proti koronaviru.

    „Poprvé jsem začal sbírat odvahu, abych udělal tiskovou konferenci s Kotlebou, a ona nám to nějaká chřipečka takhle pokazí,“ smál se Matovič dál.

    Slováci teď budou doufat, že dobrá nálada nepřejde premiéra ani během celoplošného testování, kdy armáda přijala úkol otestovat během velmi krátké doby miliony Slováků.

    V roce 2013, když se Kotleba stal banskobystrickým županem.

    Kotleba téma koronaviru často používal v řadě politických debat. Vakcínu proti nemoci covid-19 před časem označil za velký podvod, podle něj má být nástrojem, jak mocní dostanou do těl obyčejných lidí mikročipy, jimiž budou moci ovlivňovat jejich chování.

    Tuto konspirační teorii dokonce opíral o některé texty v bibli. „Zjevení Janovo v bibli jasně říká: Kdo nepřijme čip, nebude moci ani obchodovat, nebude moci nic,“ řekl v červnu v jedné z televizních debat.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 20. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      27
    • Super
      17
    • Cože
      17
    • Trapas
      16
    • Sladký
      16
    • Tvl
      15
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...