Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pamatujete si, co pro vás udělal Marek Hilšer? Ne? To nevadí, teď chce být váš prezident

    Marek Hilšer je dva roky v Senátu a teď chce vaše hlasy. | foto: Profimedia.cz

    Původně vesměs neznámý lékař se stal jakýmsi skokanem roku v minulých prezidentských volbách, kde sice neuspěl, ale zase mu to vyneslo dost pohodlných hlasů, aby se pohodlně dostal do pohodlného Senátu. Aktivista, vědec, lapač žen a senátor, o jehož činnosti jste neslyšeli, teď bude podruhé bojovat o Hrad. Co je třeba si zopakovat?

    1. Co o něm doposud víme

    Víme, že si pomalovával bříško proti Putinovi, o své necestě na Hrad napsal knihu Tango pod Hradem, protože zúročit se musí všechno, i prohra, a taky založil hnutí Marek Hilšer do Senátu, jehož se stal předsedou. Což je asi logické, ale zní to podobně legračně, asi jako když o sobě mluvíte ve třetí osobě, nebo si dokonce onikáte.

    Členy byli lidé z jeho volebního štábu, a když byl Marek Hilšer (43) do Senátu zvolen, hnutí bylo zase rozpuštěno. Rád dává rozhovory do společenských magazínů a s manželkou natáčí amatérská hudební videa.

    Jeho bývalým spoluaktivistou je Otakar van Gemund ze spolku Kaputin, který rozhoduje o tom, čí květiny smí ležet na pomníku k 17. listopadu, a taky rozhoduje o tom, kdo je ruský šváb jen proto, že prochází kolem haly, kde se koná koncert Alexandrovců, nebo povzbuzuje lidi k útoku na chlapa s děckem.

    2. Co po něm zbylo

    Polomrtvé stránky Marek na Hrad a Volím Marka. Jedny jsou zastaveny, na druhých visí jakýsi obecný program vzdělání, ještě tam chybí fotka kočky, krerá si prostřeluje hlavu pistolí.

    V záložce „akce“ není nic.

    3. Co v Senátu udělal

    V Senátu prosadil návrh rezoluce odsuzující pronásledování hnutí Falun Gong v Číně a podepsal ústavní žalobu na Zemana, ta byla zamítnuta. Takže gratulujeme k velkým úspěchům.

    4. Jak se od zvolení v roce 2018 činil

    Za dva roky ve funkci senátora měl šest větších projevů a spolunavrhl jednu novelu o řízení ve věci soudců a exekutorů, ačkoliv není právník. Ze svého lékařského oboru nenavrhl nic. O jeho konání ve výborech nic nevíme.

    Marek Hilšer měl v Senátu šest větších projevů, jednu čínskou rezoluci, jeden spolunávrh a žalobu na Zemana.

    5. Kdo ho zná

    U nás na rodné vesnici nikdo. Na Facebooku občas postne fotku z besedy, lidé mimo Prahu skoro nevědí, kdo to je, protože nedělal regionální kampaň.

    6. Jak vystupuje

    Rád si bere na mušku politiky, kteří na rozdíl od něj mají za sebou výsledky. Například bývalého prezidenta Václava Klause nazývá arogantním elitářem, nacionalistou a fašistou, přitom nebýt nejen Klause, Hilšer by díky své zálibě v nálepkách skončil nejspíše jako kádrovák ONV.

    7. Klamná image

    Dokázal si během kampaně vytvořit image, a to zvláště pro ženy, seriózního vědce a lékaře, k němuž se chcete nechat pozvat do ordinace. V té době ale skoro nikdo nevěděl, že po sobě čmárá fixami a dělá nahý street art. Je to více aktivista než politik a to mu zůstalo.

    8. Jak mluví

    Nepřekvapivě tak, jak byste čekali.

    „Chci naplňovat vizi, které věřím. Vizi České republiky, která stojí na lidech, kteří se nebojí problémů, které přináší současný svět, a spíše než jako hrozbu je vnímají jako příležitost. Na lidech, kteří se nebojí naslouchat, protože vědí, že úspěch je založen a rodí se ze vzájemného respektu a spolupráce, kteří se nebojí vyžadovat, že stát a jeho instituce mají lidem sloužit, a ne aby to bylo naopak,“ řekl novinářům po oznámení zahájení své další prezidentské kampaně.

    Marek Hilšer je prý kluk z ulice, ale mluví jako Helena Houdová.

    Měli jsme nejprve za to, že to je výrok ezoženy Heleny Houdové po jejím dalším drogovém lžiobřadu, ale pak jsme pochopili, že se jedná jen o další prázdné a unavující fráze.

    Chci naplňovat vizi, které věřím...

    A která to konkrétně je? Mohli bychom vidět například body?

    Vizi České republiky, která stojí na lidech, kteří se nebojí problémů, které přináší současný svět, a spíše než jako hrozbu je vnímají jako příležitost...

    Netušíme ani, jaká vize stojí na našich kolezích v redakci, a to sedíme metr od sebe, natož abychom věděli, jakou vizi drží kdokoliv z celého Česka. My, autoři textu, máme například vizi, že se ráno vzbudíme, vyhrajeme ve sportce, už nikdy nepůjdeme do práce a odjedeme na Havaj. Bude tato naše vize kandidátům na Hrad ku prospěchu?

    Na lidech, kteří se nebojí naslouchat, protože vědí, že úspěch je založen a rodí se ze vzájemného respektu a spolupráce...

    V překladu to znamená, abyste se vy lidé spojili do spolupráce a volili Marka Hilšera, aby on mohl být úspěšně na Hradě, zatímco vy si zase budete muset poradit sami, protože prezident naší země toho ze své pozice pro české občany moc udělat ani nemůže.

    Kteří se nebojí vyžadovat, že stát a jeho instituce mají lidem sloužit, a ne aby to bylo naopak.

    Naprosto v pořádku. Začali bychom třeba těmi institucemi, které nám mají sloužit, a to rovnou Senátem, kde jsou námi placení lidé, kteří mají za dva roky úřadování výsledek: jeden podpis žaloby na prezidenta a jedno odsouzení pronásledování nějakého hnutí v Číně.

    9. Co nabídne

    Hilšer šel do prezidentských voleb s heslem Já jsem vaše budoucnost a po dvou letech můžeme říct, že o svou budoucnost se postaral velmi dobře a na tu vaši zapomněl, ovšem teď vás bude potřebovat, tak si zase vzpomněl. Za celou dobu se do ničeho nezapojil, nikde nijak nevystupuje, není ho vidět v televizi a na to, že je poměrně mlád, se zařadil mezi senátory ze salonního klubu, kteří vůbec netuší, co se kde děje. Jako politik se projevil coby typický trafikant, jenž má funkci, takže vy ostatní čau.

    Doplňuje partu kandidátů jako Středula nebo Kocáb, čili skupinu, kterou by Zeman už zase porazil i z rakve. Jediné, na čem může stavět, je sex-appeal, což bude stačit možná tak na porážku kolegy Kocába a jeho vlasů.

    Samozřejmě jsme nezapomněli na naši tradici a posíláme písničku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 20. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      859
    • Trapas
      217
    • Haha
      105
    • Tvl
      87
    • Cože
      40
    • Sladký
      40
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...