Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Je to magor! říká rodina o ekoaktivistce, co chrstla výkaly na veterána Toma Moora

    Ekoaktivistka Maddie Buddová chrstla fekálie na památník Toma Moora. | foto: Twitter

    Velkou Británií otřásá skandální útok na památník známého veterána RAF Toma Moora, který v první vlně covidu-19 vybral neuvěřitelných třiatřicet milionů liber na podporu NHS. Dívka jménem Maddie Buddová, která se hlásí k hnutí End UK Private Jets, na jeho ikonickou siluetu chrstla kýbl s lidskými výkaly. Protože nadále sedí ve vazbě, její facebookový profil se stal místem, kam si lidé chodí vybít hněv. A také něco zjistit o šílené podporovatelce známého uskupení Extinction Rebellion, která zanechala slibně nastartované kariéry ve zdravotnictví, aby se mohla stát klimatickou aktivistkou na plný úvazek.

    Maddie Buddová skutečně veškerý svůj život zasvětila boji za lepší životní prostředí a otravování života všem okolo. Je hrdou účastnicí nejrůznějších demonstrací, její profil například zdobí fotografie ze zatýkání aktivistů během protestu v Londýně.

    Jediná fotka, na níž je sama Buddová, je osazena hashtagem Free Palestine. Kromě toho sdílí odkazy na nejrůznější charitativní sbírky pro klimatická hnutí po celém světě. Jinde označuje bývalého premiéra Británie Borise Johnsona za diktátora.

    Právě pod těmito příspěvky už se nahromadily tisíce komentářů, lidé z celého světa do aktivistky pálí, ostře ji kritizují či vyjadřují podporu Tomu Moorovi a jeho rodině.

    Buddová je také velkou podporovatelkou hnutí Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí), které je dobře známo především přilepováním se aktivistů k silnicím.

    Jen těžko lze uvěřit, že Maddie, která zbaběle a nechutně zaútočila na památník válečného i covidového hrdiny, ještě donedávna byla dobrou studentkou lékařské fakulty v Manchesteru a podle rodiny ji čekala kariéra u NHS. Jenže Buddová se rozhodla studia kompletně utnout, aby se mohla stát aktivistkou na plný úvazek.

    „Když jsem to viděl, udělalo se mi špatně. Poslal jsem jí textovou zprávu, ale neodpověděla. Je to proti všem věcem, které vštěpujete svým dětem, není to normální chování. Jsem nesmírně smutný. Faktem je, že se tak nějak zbláznila,“ uvedl její otec pro server Mail Online s tím, že se za svou dceru stydí.

    Šokující přitom je, že se mladá dívka studia vzdala kvůli na pohled zcela zbytečnému hnutí, které nikoho moc nezajímá a spíše je lidem pro smích. End UK Private Jets má takřka nulové sociální sítě, na Instagramu zajímá všehovšudy dvaatřicet lidí a kromě naštvaných odpůrců po zrůdném činu Buddové je interakce pod jeho příspěvky mizivá.

    Možná právě proto se aktivisté v čele se zatčenou dívkou rozhodli k tak zoufalému činu, zkrátka si chtěli říct o pozornost. A například v souvislosti s rebely proti vyhnutí už dobře víme, že je ekoaktivistům jedno, jestli je pozornost kladná, či záporná. Hlavně že nějaká je.

    Ekoaktivistka Maddie Buddová chrstla fekálie na památník Toma Moora.

    Uskupení End UK Private Jets, které požaduje zákaz užívání soukromých letadel v zemi, navíc má evidentně velké plány do budoucna.

    „Lidé budou říkat, že je (sir Tom Moore) hrdina, budou říkat, že je to hrozné, obscénní a urážlivé pro něj i pro NHS, za kterou se postavil, a já souhlasím. Studovala jsem lékařství, protože věřím v pomoc lidem. Pokud ale věříme, že NHS je důležitá, pokud věříme v péči jeden o druhého a pokud věříme, že personál NHS vykonává důležitou práci, proč nutíme náš zdravotní systém i celou civilizaci ke kolapsu?“ řekla ještě před zatčením Buddová.

    „Pokaždé když jedno soukromé letadlo vzlétne, vysypeme kýbl ho*en a krve na všechno, co kapitán Tom představoval,“ pohrozila.

    Proč si aktivisté vzali za terč právě válečného hrdinu a muže, který sjednotil Británii v boji proti covidu-19 a vybral pro NHS v přepočtu bezmála miliardu korun, ale stále nikdo příliš nechápe.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:26 středa 1. února 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      20
    • Haha
      9
    • Sladký
      8
    • Cože
      7
    • Super
      5
    • Tvl
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...