Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vířivka v každé domácnosti: Rozlučte se s mýtem o nedostupném luxusu a objevte pohodu

    ADVERTORIAL

    Je čas zpříjemnit si život. | foto: AlbixonExpres.cz

    Zapomeňte na zažitý stereotyp, že vířivka je výsadou jen pro bohaté. Současné technologie a design přinášejí možnost mít vlastní vířivku přímo u vás doma, ať už na zahradě nebo terase, a to vše s ohledem na udržitelný provoz a snadnou údržbu. Vířivky dnes nabízejí mnohem více než jen luxusní relaxaci; jsou zdrojem nekonečné zábavy pro děti, romantického útočiště pro páry, nebo prostě ideálního místa pro odpočinek po náročném dni. Objevte, jak moderní vířivky mění běžný život v domácnostech, přinášejí pohodu dostupnou každému a stávají se neocenitelným přínosem pro zdraví a osobní pohodu v každém ročním období.

    V dnešní uspěchané době lidé hledají útočiště, kam by mohli uniknout před každodenním stresem. Lákavým způsobem, jak zklidnit mysl i tělo, je relaxace v domácí vířivce. V té se člověk může odpočinku oddávat klidně každý den, stačí otevřít dveře na terasu nebo zahradu a ponořit se do horké bublající vody. Tuhle kratochvíli mají v oblibě hlavně severské národy. A nyní si ji stejně tak mohou užívat lidé v Česku. Společnost ALBIXON přináší na český trh vířivky finského výrobce NOVITEK, které jsou navržené doslova pro náročné severské podmínky. České rozmary počasí tak zvládnou levou zadní a svým majitelům budou dělat radost celoročně řadu let.

    Náročný zákazník ocení například širokou nabídku designů, velikostí a doplňkového vybavení. Ekologicky smýšlející zákazníky pak jistě potěší odpovědný přístup k životnímu prostředí.

    „Dodavatelé společnosti NOVITEK jsou z Finska, a materiál pro výrobu vířivek tedy nemusí cestovat přes půl světa ještě před samotným procesem výroby. Za zmínku stojí i využití recyklovaných materiálů pro obložení kabinetu vířivky nebo certifikace uhlíkové neutrality pro akrylát používaný ve vířivkách. Tato filozofie je nám blízká,“ vysvětluje Daniel Bareš, marketingový manažer společnosti ALBIXON.

    Vířivka už není nedosažitelným snem, ale reálnou součástí vašeho domova, která vám přinese nekonečné momenty pohody

    Vodu ve vířivce stačí měnit dvakrát ročně

    ALBIXON, přední výrobce bazénů, bazénového zastřešení a příslušenství v Evropě, si zkraje letošního roku nechal vypracovat průzkum, který ukázal, že se mnoho Čechů bojí pořídit si vířivku kvůli obavám z vysokých provozních nákladů a náročnosti průběžné údržby. S vířivkami NOVITEK ale tyto obavy mohou jít stranou. Díky kartušové filtraci, čištění vody ozonem a využití speciálních chemických přípravků totiž voda ve vířivce zůstává čistá a průzračná po dlouhou dobu. Svědčí o tom i to, že ALBIXON doporučuje vodu měnit pouze dvakrát až čtyřikrát ročně v závislosti na intenzitě používání.

    „Ke snadné údržbě přispívá i vnitřní povrch vířivky, který je vyroben ze sanitárního akrylátu. Ten je pevný, lesklý a snadno se čistí. Obložení z kompozitu si po dlouhé roky drží původní barvu i vzhled a má minimální nároky na údržbu,“ poukazuje na přednosti vířivek Jiří Sixta, produktový manažer ALBIXONU.

    Kromě snadné údržby potěší finské vířivky nové majitele relativně nízkými provozními náklady. Finský výrobce totiž vsadil na moderní technologie. Všechny vířivky jsou vybaveny kvalitní FF-PIR izolací dna i stěn a součástí každé vířivky je izolační termokryt. Energetickou účinnost ohřevu vody je možné ještě zvýšit odolným termokrytem SmartCover NOVITEK, který minimalizuje tepelné ztráty.

    Vířivky NOVITEK

    · Jsou ve velikostech od 160x190 cm po 275x230 cm.

    · Je možné je částečně zapustit například do prostoru terasy.

    · ALBIXON přidává ke každé vířivce startovací balíček chemie, silnou vrstvu kvalitní izolace FF-PIR na stěnách i dnu či termokryt.

    · Prodloužená záruka 10 let na nosnou hliníkovou konstrukci a 5 let na akrylátovou skořepinu.

    S vodní terapií Microsilk člověk omládne

    Obavy z náročnosti údržby odpluly pryč, je čas relaxovat. Však to je hlavní účel vířivek. Teplo a proudění vody v kombinaci s masážními tryskami uvolní a zažene stres. Technologie vodní terapie Mikrosilk navíc regeneruje kůži.

    Funguje to jednoduše. Miliony mikrobublinek jsou přitahovány ke kožním pórům a díky kyslíku stimulují produkci kolagenu. Mikrosilk zanechává pokožku hladkou a jemnou na dotek,“ říká Jiří Sixta.

    S moderními vířivkami se můžete každý den cítit jako na dovolené ve svém vlastním domě.

    Nedáme večer vířivku? Zapnu ji na dálku

    Věděli jste, že i vířivka může být chytrá? Díky příplatkovým technologickým vychytávkám ji lze třeba ovládat na dálku. „Pomocí mobilní aplikace se jednoduše připojíte k vířivce, upravíte teplotu vody, nastavíte harmonogram používání nebo můžete ovládat osvětlení či přijímat notifikace. Pro větší pohodlí při používání i v těch největších zimních mrazech je možné ke každé velikosti vířivky pořídit přídavné vytápění. To je vhodným doplňkem především u velkých vířivek, protože zajistí rychlejší nahřátí vody na nastavenou teplotu,“ vysvětluje Bareš.

    Domácí diskotéka ve vířivce jako ve Finsku

    ALBIXON má něco i pro fajnšmekry. Luxusní řada NOVITEK LUMISPA je totiž osazena nadstandardní výbavou a obložení kabinetu je z hliníkového kompozitu, což dodává vířivce luxusní vzhled. Již v základu najdete například pokročilé ovládání světel Chromazone3, které umožní nastavit si barvu venkovního i vnitřního osvětlení vířivky podle aktuální nálady. LUMISPA vychází z tradičního finského pojetí wellnessu, kdy vířivka slouží jako místo pro setkání členů rodiny a přátel.

    Relaxace ve vodě má dlouhou historii

    · Už starověcí Římané, Řekové a Egypťané používali lázně a termální prameny pro léčebné účely a odpočinek.

    · Také v Japonsku existuje dlouhá tradice využívání horkých pramenů k relaxaci a terapii. Onsen, což jsou japonské termální prameny, jsou součástí japonské kultury již po staletí. Kromě toho zde byly vyvinuty i speciální dřevěné vany zvané „ofuro“, které jsou považovány za předchůdce moderních vířivek.

    · Moderní forma vířivek začala vznikat ve 20. století. První známá vířivka byla vyrobena v roce 1956 v Kalifornii. Byla to jednoduchá dřevěná vana s horkou vodou a tryskami.

    · Ve Finsku jsou vířivky součástí kultury. Finové mají totiž velkou zálibu v péči o tělo, relaxaci a sociálním propojení. Odpočinek v teplé vodě je zde podobně oblíbená činnost jako saunování.

    Fotogalerie