Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Odvolání Lipovské z Rady ČT: Volný se za ni pral ve sněmovně a řval: Tomio, nejsi krysa!

    Nezařazený poslanec Lubomír Volný se po delší době postaral o pořádný rozruch v Poslanecké sněmovně. Předtím než byla jeho kolegyně z politického uskupení Volný blok Hana Lipovská odvolána z Rady ČT, se Volný rozhodl za každou cenu zabránit hlasování. „Tomio, nedovol odvolání Hanky Lipovské, ty nejsi krysa,“ volal na svého bývalého kolegu z SPD Tomia Okamuru. Nakonec musel být Volný vyveden a zničil pult pro šéfa Poslanecké sněmovny. Hitem sociálních sítích je už několik dní video, v němž předseda Pirátů Ivan Bartoš utíká před otázkami na podezřelé IT zakázky v Praze.

    „Nácek se snažil o degradaci celé dolní komory, takhle to dopadlo, musela zasahovat ochranka. Nezapomeňme ovšem, kdo ho stvořil,“ napsal na Twitteru poslanec za ODS Pavel Žáček, který vyvádění Lubomíra Volného ze sálu vyfotil a snímek přidal na sociální síť.

    „Zachraňte Hanu Lipovskou, vaši kandidátku, která bojuje proti Dvořákovi,“ prosil poslance Lubomír Volný předtím, než byl vyveden ze sněmovny.

    „Tomio, Hanka je tvůj kandidát, bojuje proti mafii v České televizi. Prosím tě,“ řekl Volný směrem k místopředsedovi Poslanecké sněmovny.

    Volný se hlasování o odvolání Hany Lipovské z Rady ČT snažil zabránit všemi možnými způsoby. V jednu chvíli si například stěžoval, že mu nefunguje hlasovací zařízení. Pak si předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček všiml, že si ho Volný záměrně poškodil sám.

    Volný poté odmítl odejít od řečnického pultu a sundal si sako. Během chvíle už u něj ale byli členové ochranky, kteří ho poté museli násilím vyvést. Během incidentu Volný ještě zdemoloval pult řídícího schůze.

    Po incidentu se Lubomír Volný na sociálních sítích pochlubil odřeným nosem a potrhanou košilí.

    „Luboš ze sněmovny hlásí, že to měla dnes ochranka bohužel o deset volebních procent lehčí. Ale zase na druhou stranu s sebou dnes vzal předsednický mikrofon. A konstatuje, že křeslo předsedy Poslanecké sněmovny je poměrně pohodlné,“ stojí na Facebooku Volného bloku.

    Lubomír Volný si po incidentu vyfotil odřený nos.

    Pro odvolání Hany Lipovské z Rady ČT hlasovalo 63 z 80 přítomných poslanců. Na stranu třicetileté ekonomky se kromě Lubomíra Volného postavil také jeho oddaný parťák Marian Bojko, někteří komunisté a také poslanci za SPD.

    Lipovskou hájil i Klaus mladší: Bojuje proti rozkrádání!

    Podle zákona o České televizi člen Rady ČT nesmí zastávat žádnou funkci v politických stranách, hnutích ani občanských sdruženích. 

    Lipovská, která dlouhodobě vystupovala proti ředitele České televize Petru Dvořákovi, kandiduje v říjnových sněmovních volbách za uskupení Volný blok.

    Kromě Lubomíra Volného se Hany Lipovské ve sněmovně zastal také Václav Klaus mladší.

    „Snažíte se odvolat jedinou členku Rady ČT, která se snaží systematicky bojovat proti rozkrádání sedmi miliard,“ hájil Klaus Lipovskou, která vede kandidátku Volného bloku v Pardubickém kraji.

    Bartoš utekl před nepříjemnými otázky

    Českou politickou scénou také hýbe několik dní staré video, které se šíří po sociálních sítích jako lavina. 

    Je v něm předseda Pirátů Ivan Bartoš, který odmítá odpovědět na otázky místopředsedkyně strany Manifest Veroniky Vágnerové.

    Ta se Bartoše už po e-mailu ptala na podezřelé IT zakázky v Praze. Vágnerová tvrdí, že jí Bartoš slíbil reakci, nakonec se prý ale vymlouval, že mu žádný e-mail nedorazil.

    „Hloupější výmluvu jsem opravdu neslyšela. Takže posílám dnes znovu. Není schopen ani sdělit, v jakém termínu mi odpoví,“ píše na Facebooku Vágnerová, která přidala video, v němž Bartoše konfrontuje z očí do očí a on raději bere nohy na ramena.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:12 sobota 15. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      49
    • Trapas
      40
    • Haha
      23
    • Sladký
      6
    • Tvl
      5
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...