Otec matkou zabitých holčiček chce reformu OSPODu. Jeho petice úspěch neslaví

Svůj boj s OSPODem nehodlá otec dvou holčiček, které u Mníšku na Liberecku 25. října zemřely během srážky osobního auta a popelářského vozu, jen tak snadno vzdát. Nyní dokonce proti sociálce založil petici, prostřednictvím níž chce řešit laxnost úřadu, kterému vyčítá smrt svých malých dcer. Tu podepsalo jen 50 lidí.

Tragická autonehoda, při které koncem října zahynuly nejen řidička, ale i její dvě malé dcery, stále rezonuje společností. Otec holčiček od prvních dní tvrdí, že kdyby pracovníci OSPODu dělali svou práci svědomitě, jeho dcery mohly ještě žít. Nyní žádá zodpovědnost úřadů.

Petice, která je nazvaná Laxnost OSPODu může pomoci i zabít, má šest bodů, v nichž Martin Konůpek kromě zodpovědnosti sociálních pracovníků žádá mimo jiné objektivní jednání, čehož se mu podle jeho předchozích vyjádření a tvrzení nedostávalo.

Navíc chce, aby z jednání se sociálními pracovnicemi byl vždy pořízený zvukový nebo obrazový záznam.

Ačkoliv případ zasáhl tisíce lidí, petice nechává veřejnost zatím chladnou a má jen chabých 50 podpisů. Může to být i tím, že vyšetřovatelé zatím nedošli k závěru, zda matka holčiček způsobila tragickou nehodu úmyslně, nebo šlo o neštěstí.

Otec holčiček a starší dcera zemřelé řidičky jsou ale od prvních dní přesvědčeni, že o nehodu nešlo.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 17. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 42
  • 39
  • 39
  • 39
  • 36