Krvavý vzkaz pobouřil německé muslimy: „Mešitu tady nechceme!“ zlobí se místní

Plán islámské komunity Ahmaddiyya postavit v německém Erfurtu mešitu se setkává s odporem místního obyvatelstva. Hlavní město spolkové země Durynska řeší problémy, kdy odpůrci nejprve v březnu na pozemku určenému k výstavě vztyčili dřevěné kříže, a nyní dokonce ostatky vepře na kůlech.

K několika křížům, z nichž největší měří deset metrů a má symbolizovat nechuť místních zasvětit půdu města jinému než křesťanskému náboženství, přibyly v posledních dnech tyče osazené prasečími vnitřnostmi, a dokonce i půlka hlavy.

Přitom vepřové maso je muslimy považováno za nečisté a štítí se ho. Jedná se tedy o cílené znesvěcení půdy, kde má stavba proběhnout. Jak informoval Der Spiegel, proti jsou především členové organizace Občané pro Erfurt, kteří již uspořádali několik protestních akcí.

V půlce května svůj nesouhlas se stavbou muslimského svatostánku vyjádřilo i přibližně 700 občanů města na demonstraci před místním chrámem. Akci pořádala další organizace, tentokrát Alternativa pro Německo.

Jen za minulý rok přijala země více než milion uprchlíků a lidé se obávají, že se mešita stane dalším centrem pro upevňování pozice islámu v německé společnosti.

Muslimové jsou děsivým výstražným aktem zděšeni a považují ho za nechutný. Od záměru stavbu postavit však neustoupí. Policie případ vyšetřuje a hledá, kdo za činem stojí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:37 středa 27. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 105
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7