Novinář odhalil luxus ve Versailles: S králem večeřel Hugh Grant, podávalo se netradiční jídlo

Luxusní palác kompletně uzavřený pro veřejnost, kuchyně plná michelinských borců, to nejlepší jídlo na zlatých podnosech. Řada slavných osobností ze světa filmu či sportu, ale hlavně - britský král Karel III. s manželkou Camillou. Ve Versailles se konal banket, jaký ani v té nejvybranější společnosti nemá obdoby, a byť se tak stalo za zavřenými dveřmi, několik střípků uniklo na veřejnost.

Fotografové do útrob slavného zámku nesměli, přesto měli i před vchodem žně. Na slavnostní banket, který hostil francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte, dorazila celá plejáda těch nejslavnějších britských a francouzských celebrit.

Nechyběl třeba herec Hugh Grant či zpěvák Mick Jagger, sportovní obec zastoupil legendární útočník Didier Drogba s ještě legendárnějším trenérem Arsénem Wengerem. Byznys reprezentoval slavný miliardář Bernard Arnault.

Dorazil i legendární fotbalista Didier Drogba.

Pochopitelně těmi vůbec nejváženějšími hosty ovšem byl britský král Karel III. s manželkou Camillou, pro něž byl banket uspořádán především - jakožto zlatý hřeb jejich dlouho očekávané cesty do Francie.

Karel III. s Camillou byly hlavními hvězdami.

Přesto veřejnost dostala šanci do útrob Zrcadlového sálu ve Versailles nahlédnout. Spousta hostů se samozřejmě účastí na večeři plné hvězd musela pochlubit na sociálních sítích. Třeba i známý královský reportér Richard Palmer, který zveřejnil fotografie pozlaceného luxusu a servisu na té nejvyšší úrovni.

Na banketu se ostatně podávalo jídlo z kuchyně těch největších mistrů v oboru. V tandemu vařili šéfkuchaři Yannick Alléno a Anne-Sophie Pic. První jmenovaný za svou kariéru získal těžko uvěřitelných dvanáct michelinských hvězd, jeho parťačka zatím tři.

Na stříbrných podnosech se podával jejich modrý humr, Bréská slepice s gratinovanými houbami a ty nejlepší sýry jak z Francie, tak i z Anglie.

Kuchařskou trojku uzavíral nejlepší světový cukrář z roku 2016 Pierre Hermé, který jako dezert připravil růžovou makronku s krémem z okvětních lístků růží, malin a liči.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 20. ledna 2024. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 10
  • 9
  • 9
  • 7
  • 5