Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nové fotky údajné feťačky Katky? Blbost, to není ona, shodují se fotograf Třeštík i dcera Tereza

    Katka si našla nové kamarády na pražském Smíchově, kde teď tráví hodně času. Podle zdroje Expresu chodí fetovat do nedalekého parku. | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

    V médiích se nedávno objevily fotografie z centra Prahy, na nichž má být nejznámější česká narkomanka Kateřina Bradáčová, kterou proslavil časosběrný dokument od Heleny Třeštíkové. Žena na snímcích ale podle většiny lidí není Katce ani podobná. „Určitě to není Katka,“ shodují se fotograf Tomáš Třeštík a Katčina dcera Tereza. S oběma zmiňovanými redaktor Expresu fotky probral.

    Server eXtra.cz před pár dny zveřejnil reportáž, jak se jim povedlo vypátrat nejslavnější českou narkomanku Kateřinu Bradáčovou. Text je stavěn na tom, že Katka za poslední dobu výrazně sešla. Důkazem mají být nově pořízené fotky známé narkomanky, která pravidelně chodí žebrat ke Karlovu mostu.

    Na snímcích je ale podle mnohých zachycena jakási neznámá žena v kulichu, která Katce není ani příliš podobná. Web v článku avizoval, že v následujících dnech zveřejní rozhovor s Katkou, což se ale zatím nestalo.

    Určitě to není Katka, shodují se dcera Tereza a fotograf Třeštík

    Na sociální sítích se stovky lidí shodují, že na fotografiích není Katka, ale úplně jiná osoba. Stejného názoru je i fotograf Tomáš Třeštík, jehož maminka o Kateřině natočila časosběrný dokument, který Bradáčovou tak proslavil.

    „Tohle opravdu není Katka. Většinu fotek Katky z dřívější doby z vašeho článku jsem fotil já, znám ji přes dvacet let, věřím, že bych ji poznal. Před nějakou dobou jsem ji navíc zahlédl na ulici, vypadá pořád stejně,“ napsal Třeštík na Facebooku výše zmiňovaného webu.

    Svůj názor, že se nejednalo o Katku, pak potvrdil i přímo Expresu. „Katka to určitě není,“ uvedl fotograf, který Katku v minulosti několikrát fotil a snímky má stále na sociální síti.

    Na fotky údajné Kateřiny Bradáčové zareagovala také její dcera Tereza, která se sama ozvala Expresu s tím, že na snímcích v žádném případě není její biologická matka.

    „Co to proboha je? Tomu fakt někdo věří? Rozhodně to není ona. Stačí se podívat na nos a bradu. Moje kamarádka ji viděla minulý týden a Katka vypadá pořád stejně,“ uvedla mladá dívka, o kterou se stará její babička.

    Není tomu dlouho, co se na sociálních sítích šířilo video skutečné Katky Bradáčové, které natočil na Karlově mostě filozof Antonín Dolák. Muž pak sdílel video rozhovor na svém kanále na YouTube.

    Katka na nahrávce drží v rukou kelímek, žebrá a vypadá úplně stejně, jako v posledních letech. V rozhovoru s Dolákem vzpomínala například na natáčení dokumentu a bylo vidět, že i po letech užívání tvrdých drog jí to stále myslí.

    Mnozí si myslí, že Katka je snad nesmrtelná, podle zdrojů redakce Expres.cz ale Bradáčovou v poslední době trápí vážné zdravotní problémy.

    „Bohužel se stalo to, co ji hrozilo už dávno. Má cirhózu jater a do toho velmi špatnou imunitu,“ řekla nám před časem Katčina známá, podle které nejslavnější česká narkomanka svůj boj o život rozhodně nevzdává. „Bojuje a léčí se,“ dodala žena, která je s Katkou v pravidelném kontaktu.

    Fotogalerie