Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Nejsem blázen, budu dobrý prezident,“ říká West. USA chce vést jako komiksové království

    Před časem raper Kanye West oznámil, že se chce stát americkým prezidentem a bude kandidovat už letos. Podle mnohých jsou tato prohlášení jen součástí marketingové akce, kterou chce zpěvák prodávat své nové album. West si i nadále trvá na svém. Své voliče zároveň ujistil, že nemusejí mít strach, že by jejich hlas neměl váhu, protože West prý vyhraje.

    Tím, že bude kandidovat na prezidenta, „vyhrožoval“ Kanye West už před několika lety, teď se z přání má stát skutečnost. Kontroverzní raper už dává i první rozhovory zaměřené na jeho politické ambice.

    Americký Forbes ho vyzpovídal z jeho představ o směřování Spojených států. Podle Westa by se měla země inspirovat Wakandou, což je vymyšlené komiksové království.

    Wakanda se objevila ve filmu Black Panther jako království v subsaharské Africe, kde se těží vesmírný prvek vibranium.

    „Řada Afričanů nemá ten film ráda. Ani to, jak jsou zobrazováni ve Wakandě. Ale ten příměr použiju, protože vystihuje, co naše designérská skupina rozjede v Bílém domě. Kanye West, jeden z nejmocnějších lidí, tedy ne úplně nejmocnější, protože tu existuje mnoho mimozemských sil, od kterých se můžeme osvobodit jen společně,“ řekl West Forbesu, který přiznal, že některým vyjádřením slavného zpěváka vůbec neporozuměl.

    West často a rád mluví o víře v boha a právě víra by mu měla pomoci napravit problémy, s nimiž se USA potýkají.

    „Obnovme boží řád v boží zemi, strach a lásku k bohu. Obávejme se strachu a lásky k čemukoli jinému, protože to byl ďáblův plán, jak dohnat naše děti k sebevraždám, jak docílit extrémního počtu vražd v Chicagu. Ti, kdo pracují pro ďábla, odstranili boha a modlitby ze škol. To znamená více drog, více vražd, více sebevražd,“ rozpovídal se raper.

    Zatímco o bohu má West poměrně jasno, jak by vedl zemi v ekonomických otázkách, zatím netuší. Jako velký problém v předvolební kampani to vůbec nevnímá.

    „Ještě nemám dostatečný přehled. Udělám si průzkum spolu s nejlepšími experty, kteří slouží bohu, a vytvořím plán. Tohle je moje odpověď na všechny oblasti, které jsem ještě neměl čas dostatečně prostudovat,“ utnul slavný zpěvák a podnikatel další debaty o jindy klíčových bodech programu.

    Rozchod přišel údajně poté, co Kim porodila syna Sainta.

    Přestože West svou kampaň oficiálně nezahájil, hlavní slogan má vymyšlený. Není nijak složitý, podle rapera stačí rázné YES! ANO zafungovalo i v České republice.

    Pro začátek své kandidatury si West vybral jen dva poradce. Tím prvním je jeho žena Kim Kardashian a tím druhým Elon Musk, z něhož chce zpěvák udělat v případě svého vítězství ředitele vesmírného programu.

    Dlouho se rozebíralo, zda je možné, aby Kanye West kandidoval proti svému oblíbenci Donaldu Trumpovi. Raper přiznal, že jeho podpora současného amerického prezidenta nikdy nebyla tak „horká“, jak se mohlo zdát.

    „Jedním z hlavních důvodů, proč jsem tu červenou kšiltovku nosil, bylo protestovat proti segregaci hlasů uvnitř černošské komunity. Kromě toho i proto, že se mi líbí Trumpovy hotely, mám rád, když tam v lobby hraje saxofon,“ řekl West s tím, že ve skutečnosti Trumpovi nikdy hlas nedal, protože nikdy v životě se voleb nezúčastnil. 

    Cílem Spojených států pod vedením známého rapera má být ukončení debat o rasové nerovnosti, k čemuž má pomoci rozdělování půdy a jeden mezek pro každého.

    „Zbavme se také chemikálií. V deodorantech nebo zubních pastách jsou chemikálie, které nám brání sloužit bohu,“ pokračoval v rozhovoru pro Forbes, po jehož přečtení asi nezbývá nic jiného než doufat, že se z raperovy strany jedná skutečně jen o hodně podivnou marketingovou kampaň.  

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 7. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      56
    • Haha
      37
    • Super
      36
    • Tvl
      24
    • Sladký
      18
    • Cože
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...