Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    A co děláte vy, pálí lidé do Středuly kvůli bídě... Pařím s celebritami na premiéře!

    Josef Středula si dal pořádný lok píva. | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

    Prezidentské volby nedopadly podle jeho představ, dokonce z nich předčasně odstoupil. Přesto se šéf odborářů Josef Středula snaží být nadále veřejně aktivní, kritizuje vládu kvůli bídě, dokonce na příští týden jeho ČMKOS plánuje demonstraci před Strakovou akademií. Pod jeho příspěvky se ale množí komentáře s totožným, velice jasným dotazem: A co konkrétně děláte vy? Expres.cz má možná odpověď! Středula si v pondělí večer střihl párty s celebritami na premiéře filmu Volha, dal si pivo se zpravodajem České televize a domů se vydal až kolem půlnoci!

    Na premiéře Volhy byl odborový předák tak trochu jako pěst na oko. Pražské kino Lucerna bylo našlapané celebritami, které si odbyly film a pak už se mohly věnovat bujaré zábavě v místním baru.

    Proudem teklo hlavně pivo a víno, někteří hosté sáhli i po něčem ostřejším, aby ne, když bylo pití zadarmo.

    Jiří Lábus si premiéru užíval.

    Zuzana Stivínová

    Josef Středula ale překvapil, se smetánkou českého showbyznysu, mezi níž nechyběla jména jako Jiří Lábus a Jiří Dvořák, Kryštof Hádek nebo třeba Zuzana Stivínová, úctyhodně držel krok.

    Neúspěšný prezidentský kandidát popíjel pivo, (minimálně) jedno si dal se známým zpravodajem České televize z Ruska a Polska Miroslavem Karasem, který šéfuje ostravskému studiu.

    Josef Středula

    Nakonec se z Lucerny odebral zhruba v době, kdy hodiny odbíjely půlnoc.

    Josef Středula si tak týdny po prezidentské kampani užívá o poznání větší svobody. Podle některých by se ale měl soustředit především na boj za lidi, které sužují vysoké ceny potravin či třeba snižující se důchody, zkrátka bída.

    Pivo si Josef Středula dal i s šéfem ostravské redakce ČT Miroslavem Karasem.

    Šéf odborářů sice burcuje na sociálních sítích, informuje o tom, jak se daří zastropování cen v zahraničí, jeho ČMKOS dokonce příští týden před Úřadem vlády plánuje demonstraci.

    Poslední odborářská demonstrace proti vládě se příliš nevydařila, přes velká očekávání byla účast slabá, přestože Středula před akcí burcoval, že je situace v zemi kritická. „Lidé už nemají kam ustupovat. Za nimi je už jenom ohlodaná zeď,“ psal na sítích.

    Poněkud „ohlodaný“ zůstal také Středulův transparentní účet, na němž zbývala pouze částka 3622 korun, přičemž celkem odborářský předák shromáždil pro prezidentskou kampaň peněžní dary ve výši 9,64 milionu. Na sociálních síti do něj pálí lidé za malou aktivitu a kvůli bídě v Česku.

    „Ale co konkrétně děláte vy?“ ptají se někteří v diskuzích, zatímco další prohlašují, že od odborů čekají v těžkých dobách zastání, kterého se jim ale nedostává. Na jeho profilech na sociálních sítích zkrátka začíná být pořádně horko.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:16 středa 19. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      69
    • Super
      14
    • Haha
      11
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...