Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Etzler vyhrál, Jiráskové se omlouvat nemusí. Nemám slov, teď je to ještě horší, říká Jordanka

    Za slova o „prokremelské svoloči“ a „ruské kolaborantce“ se novinář Tomáš Etzler omlouvat nemusí. Několik měsíců trvající spor proti Jordance Jiráskové, která po něm požadovala omluvu, dnes vyhrál. Influencerku rozhodnutí šokovalo, vlna nenávisti k ní se prý dnes ráno extrémně zvedla, řekla Expresu.

    Etzler označení „prokremelská svoloč“ použil v reakci na to, že Jirásková odsoudila ukrajinský útok na Kerčský most jako teroristický čin. Podle influencerky se pak vůči ní zvedla vlna nenávisti, kterou novinář ještě přiživoval.

    Žádala symbolickou pokutu 20 tisíc korun a především omluvu. Soud první instance nařídil Tomáši Etzlerovi částečnou omluvu. Ten ale odmítl a podal odvolání. Dnešní soud žalobu Jordanky Jiráskové zamítl v plném rozsahu.

    „Mnohokrát děkuji advokátovi Arturovi Ostrému za skvělou reprezentaci a děkuji všem co mi za ty měsíce vyjadřovali podporu,“ zaradoval se Etzler na sociální síti X.

    Zcela opačná nálada panuje u Jiráskové, kterou u soudu zastupoval šéf strany PRO Jindřich Rajchl. Na Facebooku napsala, že soud rozhodl, že nadávky, výhrůžky smrtí a urážky musí snést.

    „Tak prý se nemusí omlouvat, protože jsem veřejně činná osoba - něco jako prezident nebo premiér, to jsem netušila, že mám takovou veleváženou funkci. Každopádně nenávistnou Etzlerovu kampaň musím podle soudu snést,“ řekla následně Expresu Jordanka, která se vyhlášení rozsudku nezúčastnila kvůli nemoci.

    Zkritizovala jmenovitě i soudce Tomáše Novosada.

    „Podněcování k nenávisti, nadávky a výhrůžky jsou odteď povoleny. Docela mě mrzí, že se mnou neudělal rozhovor někdo z České televize nebo Seznamu, protože kdybych jim teď řekla, že jsou to prodejný novinářský ku*vy, bylo by to asi v pořádku. Soudce Tomáš Novosad začal novou éru vulgární mezilidské komunikace,“ krčí rameny.

    Jordanka Jirásková u soudu

    Influencerce, která často budí vášně a dokonce má i profil na platformě OnlyFans, prý dnes ráno po vyhlášení rozsudku začalo chodit ještě více nenávistných zpráv.

    „Nemám slov. Teď jsem to oznámila dětem, jsme všichni doma s chřipkou, a nevěřícně na mě koukají, jak je to vůbec možné. Samozřejmě reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Spustilo to ještě tak o 400 procent silnější vlnu nenávisti,“ říká Jirásková.

    A dodává, že nechápe rozdíl mezi svým případem a případem pirátské poslankyně Olgy Richterové, které musela Nela Lisková zaplatit odškodné ve výši 50 tisíc korun za šíření dezinformace o tom, že Piráti chtějí rozdávat byty uprchlíkům z Afriky. V důsledku toho se na Richterovou snesla vlna nenávisti.

    Fotogalerie