Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz
    Premium

    Koukalová & Konečný: Vydírání Marka Ztraceného. Musel zaplatit výpalné Johanně Nejedlové

    Marek Ztracený přebírá cenu. | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

    Celý článek jen pro členy

    Chcete číst prémiové texty bez omezení?

    Předplatit se slevou až 45 %
    Znovuzrozená anketa Český slavík 21 s heslem Nedopusťte návrat doby, kdy se nesmí zpívat, vyvrcholila hned druhý den tím, že hlavní vítěz Marek Ztracený jde smazat svou písničku. A proč? Protože jedna žena z neziskové organizace seděla nad kafíčkem u Twitteru a zřejmě jí někdo poslal šest let starý text, kterého si ona šest let nevšímala až do doby, než čerstvě oceněná popová hvězda sešla z pódia. Náhoda? Nemyslíme si.

    Abychom vám usnadnili orientaci v celé kauze, o které si myslíme, že vám ani tak neunikla, dovolíme si ji zpřehlednit.

    Den nula kdysi dávno.

    Marek Ztracený v roce 2015 vydává píseň s názvem Stává se to i v lepších rodinách, která je o tom, že opilý muž přijde domů a vyžaduje sex po partnerce, která jej nechce. Text obsahuje tyto pasáže: „Stává se to i v lepších rodinách, že chlap se vrátí v ranních hodinách, tak se na mě má lásko nezlob, že jsem přišel pozdě a bez bot. Opatrně vedle tebe ležím, přece se nevzdám tak lehce, žena touží po milování, i když tvrdí, že zrovna nechce. Chystám se zaútočit znovu a rukou začínám šmátrat, říkám ti něžný slova k tomu, ty do toho začínáš nahlas plakat. Říkám si, že asi štěstím, tak přidávám na intenzitě a v tuhle chvíli jako správný chlap má lásko vezmu si tě.“

    Píseň končí tak, že opilec odpadne a následně se omlouvá.

    Den první.

    Je 19. listopadu 2021 a Marek Ztracený vyhrává v kategorii Zpěvák a Absolutní slavík.

    Den druhý.

    Je 20. listopadu 2021 a k životu se probouzí aktivistka Johanna Nejedlová, ředitelka neziskové organizace Konsent, která si na Twitter napíše, že Marek Ztracený chtěl složit vtipnou písničku, ale omylem složil píseň o znásilnění a že ona mu ráda vysvětlí, proč to není v pořádku. Dodáváme, že píseň je šest let stará a Nejedlová o ní šest let neřekla ani slovo, což poměrně nekoresponduje s označením „aktivista“. My osobně se domníváme, že vůbec nevěděla, že tato píseň existuje a někdo jí to poslal nebo ji na ni upozornil.

    Den druhý někdy později (čas odhadujeme ze sledu událostí).

    20. listopadu 2021 Marek Ztracený nebo někdo z jeho týmu zaznamenává umělé vytvoření kauzy o tom, že vítěz Slavíka je oslavovač „kultury znásilnění“ kvůli šest let staré písni.

    Den třetí.

    Je 21. listopadu 2021 a Johanna Nejedlová si po šesti letech, co je ta píseň venku a nijak se k ní nevyjadřovala, a dva dny poté, co Marek Ztracený posbíral ceny, dává status o tom, jak jí volal Marek Ztracený, že píseň stáhl a že se „domluvili, že se potkají, aby se pobavili o tom, co může udělat pro to, aby sexuálního násilí ubylo“.

    Den čtvrtý.

    Je 22. listopadu 2021 a umělec, toho času v naší zemi nejvíce populární se dvěma top cenami, sedí zkroušený ve studiu DVTV, kde říká: „Jsem zlomený, nikomu jsem neublížil“.

    Johanna Nejedlová celou tu akci nazvala „peprný víkend zakončený happyendem“ a peprný víkend pro ředitelku neziskové organizace znamená to, že z twitterového účtu odstřeluje kluka, který patnáct let maká na své kariéře a dotáhl to od ušmudlaného klavíru někde v hospodě na Šumavě za pět pětek k vyprodaným O2 arénám a třem cenám Zlatého slavíka. Happyend pro tuhle holku, která žije z cizích peněz, znamená, že den po ohromující výhře Marka Ztraceného se ho rozhodne oddělat šest let starým textem, o němž jsme přesvědčeni, že Nejedlová neměla ani páru, že existuje, až jí sám zděšený zpěvák volá a nabízí spolupráci, aby se vykoupil.

    Tak vážení, tady přestává nejen legrace, ale tady hlavně začíná reálná společenská obava, protože toto, co se právě stalo, je obyčejná forma výpalného. Johanna Nejedlová si totiž na Markovi Ztraceném, momentálně největší hvězdě české pop music, testuje, jakou má ona a její neziskovka dotovaná penězi jiných lidí moc. Odteď totiž může začít oddělávat, koho se jí zamane, a to je ten happyend, o kterém píše, jak se jí za celý víkend povedl.

    Ohrožuje jeho živobytí pro svou vlastní propagaci

    V konotaci toho, že na Slavících vystoupil také velmi kontroverzní rapper Řezník, vlastním jménem Martin Pohl, který získal Zlatého slavíka v kategorii Rap & Hip hop, se začaly vznášet otázky, proč Nejedlová neřeší také jeho tvorbu plnou násilí?

    Myslíme si, že známe odpověď a není složitá.

    Řezník přebral ocenění z rukou marketéra Jakuba Horáka.

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Roční

    490
    890 Kč
    Předplatit
    Ušetříte 400 Kč
    Následně 890 Kč/rok
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Dvouleté

    990
    1 690 Kč
    Předplatit
    Ušetříte 700 Kč
    Následně 1690 Kč/2 roky
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 2:53 středa 23. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      398
    • Trapas
      44
    • Haha
      29
    • Tvl
      27
    • Cože
      18
    • Sladký
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...