Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřib a výrok o prasatech? „Odporná slova a ubohé výmluvy špatného primátora,“ říká Ovčáček

    „Prasata jsou hladová!“ okomentoval pražský primátor Zdeněk Hřib plánované předávání státních vyznamenání na Hradě ještě předtím, než kancléř Mynář oznámil odklad. Jeho slova pořádně namíchla okolí prezidenta Miloše Zemana. „Je to nízké a ubohé, opozice svoje nenávistné útoky čím dál více stupňuje,“ říká jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Prozradil také, co si myslí o Hřibově práci na magistrátu.

    „Představitelé opozice stupňují za poslední roky nenávistné projevy. Od přání smrti druhým po výzvy k podřezání. Pan primátor překročil další hranici, když hrubě zaútočil na vyznamenané osobnosti, včetně válečných veteránů. Je to nízké a ubohé,“ řekl pro Expres.cz Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

    Hřib na Twitteru napsal, že trvání Hradu na uskutečnění tradičního předávání státních vyznamenání 28. října je ukázkový případ pohrdání občany, že zatímco pro dolních deset milionů je vše zavřené, na Hradě bude papalášská párty, přičemž důvod je stejný jako na jaře: Prasata jsou hladová.

    Hřibův tweet o hladových prasatech

    Poté, co se v rámci brífinku vůči primátorovým slovům ohradil hradní kancléř Vratislav Mynář s tím, že jde o nejstrašnější urážku v téměř stoleté historii udělování státních vyznamenání, začal Hřib svá slova vysvětlovat. 

    Narážel prý výhradně na Mynářovu kauzu se zabijačkou v dubnové karanténě, rozhodně ne na vyznamenávané. Navíc kancléř podle něj jeho slova překroutil.

    „Pan primátor velmi dobře věděl, že se na Hradě neplánuje konat žádná oslava, raut nebo párty. Proto jeho současné pokusy vysvětlit svůj odporný výrok jsou jen nízkými výmluvami,“ míní ale Ovčáček.

    Špatný primátor, údržbář Prahy

    Šéf prezidentova tiskového odboru se do Hřiba samotného či celkově Pirátské strany nepustil zdaleka poprvé. Svoje si ostatně myslí i o primátorových politických kvalitách.

    „Pan primátor Prahu nevede dobře. Zaznamenal jsem jeho aroganci k opozici nebo k lidem s jiným názorem. Šokující například bylo, když mariánský sloup přirovnal ke Stalinovu pomníku. Praha se za jeho vedení zastavila, dochází jen k údržbě města, žádný strategický rozvoj. Navíc je evidentní, že vedení Prahy upřednostňuje exkluzivní městské skupiny sdružující se v četných neziskovkách, vytváří drahé a nepotřebné instituty. Místo řešení dopravy a bydlení máme židle na náměstích,“ kroutí hlavou Ovčáček.

    „A pokud jde o pražskou koalici, kde se mezi sebou hádají, je to názorná ukázka, jak by vypadala vláda tzv. demokratických stran. Teď pláče Praha, pak by plakala celá republika,“ dodává.

    Prezidentův mluvčí každopádně ocenil Hřibovo rozhodnutí nastoupit v roli dobrovolníka do nemocnice, což primátor oznámil včera. Ani zde si ale neodpustil drobné popíchnutí. 

    „Pomoc bližním je krásná věc a nelze ode mě očekávat silnou kritiku. Pokud pan primátor myslí dobrovolnictví vážně a nejde jen o PR, je to i způsob, jak provést nádherné pokání,“ říká lišácky Ovčáček, který je známým vyznavačem katolické víry.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 20. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      120
    • Trapas
      61
    • Haha
      31
    • Tvl
      19
    • Sladký
      17
    • Cože
      14
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...