Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz
    Premium

    Ovčáček: Ukážu vám svatební foto

    Jiří Ovčáček poskytl rozhovor Expresu ze svého nového působiště. Máme i exkluzivní fotky z jeho svatby. | foto: Expres.cz

    Celý článek jen pro členy

    Chcete číst prémiové texty bez omezení?

    Předplatit
    „Může se člověk od základu změnit?“ Tuto hlubokou filozofickou otázku jsme rozvíjeli během našeho setkání s Jiřím Ovčáčkem (44), které proběhlo před kostelem v malebných Hejnicích. Toto malé město leží poblíž Frýdlantu a je obklopené krásou Jizerských hor a říčky Smědé. Zde se právě Zemanův muž usadil po boku své manželky a jejího syna. Zbavil se proruského proudu, pomáhá Ukrajině a dál praktikuje křesťanskou víru. Přestože vysoká politika ho již neláká, ochotně se bavil o současném prezidentovi, o výzvách, které ho čekají v následujícím období a o tom, co by měl zlepšit. Ovčáček s úsměvem přiznal: „Já jsem se zařekl, že už nebudu dávat rozhovory, tohle je však čestná výjimka. Funkce mi nechybí, v Hejnicích žiji šťastný život s manželkou. Na Hradě jsem si nechal říkat ředitel Ovoce a zeleniny, měl jsem jen čtyři podřízené, a po večerech a ve svém volnu jsem se věnoval Twitteru. Tým nového prezidenta to nebude mít lehké, je rozdělený, a musí od základu změnit svůj přístup a komunikaci.“

    Jak vás napadlo přestěhovat se do Hejnic - do místa ležícího až u hranic s Polskem?

    Nic není náhoda. Dlouhou řadu let jsem sem jezdil na dovolenou a zamiloval jsem si toto místo. Když jsem se poté seznámil se svou manželkou, začali jsme společně uvažovat o tom, že by bylo skvělé zde žít trvale. Prozkoumávali jsme možnosti a hledali jsme volné bydlení. A měli jsme velké štěstí, že jsme našli vhodné místo k žití. Během relativně krátké doby, přibližně měsíce a půl, jsme se přestěhovali z Prahy sem do Hejnic. Bylo to rozhodnutí, které jsme velmi dobře promysleli a nyní jsme naprosto šťastní, že jsme si splnili tento sen.

    Koupili jste zde dům?

    Ne, nekoupili jsme dům. Na hypotéku jsme si pořídili vlastní byt, který je pro nás naprosto dostačující. V Hejnicích je tak krásně, že si tu člověk vystačí s málem.

    A dojíždíte každý den do Prahy? To musí být náročné.

    Momentálně žiji dvěma různými životy. Jeden z nich spočívá v tom, že několikrát týdně dojíždím do Prahy kvůli pracovním povinnostem. To znamená vstávat brzy ráno, kolem páté hodiny, a vyrazit vlakem, kterému říkám „hejnický expres“. Mám výborné spojení, protože sem jezdí mnoho turistů nejen z Liberce a Prahy, ale i z Polska a Německa.

    A večer se vracíte?

    Ano, vracím se ve večerních hodinách. Ale jsou i dny, kdy pracuji z domova a mohu si tak věnovat čas rodině a vyřizovat nezbytné záležitosti. Stěhování sem bylo obrovská byrokratická záležitost, takže ještě nemám všechno dokončeno, ale to nejdůležitější už máme za sebou. Už jsme se tady nahlásili jako občané Hejnic. Dokonce jsem se sem z Prahy přivezl i devadesátiletou babičku, které jsem zařizoval stěhování ze starého bytu do nového zde na sídlišti, takže proběhla stěhovací akce typu „Kulový blesk“.

    Myslíte si, že jste se tímto stěhováním skryl jako kdysi Miloš Zeman ve své noře na Vysočině?

    Vůbec ne. Pro mě se jedná o splněný sen. Měl jsem rád Hejnice již několik let, ale nikdy mě nenapadlo, že bych mohl změnit své bydliště, protože to nebylo možné s mým předchozím zaměstnáním. Ale najednou se všechno změnilo. Změna zaměstnání, ukončení působení na Pražském hradě a stěhování. Byly to velké životní změny v nedávné době, za kterou jsem velmi vděčný. Takže to není únik, ale spíše naplnění mého snu. Hejnice jsou pro mě úžasné místo k životu. Zde není potřeba jezdit do města kvůli běžným věcem, jako jsou školy, školky nebo nákupy. Máme tady skvělou obchodní síť. Je zde několik pekařství, cukráren a dalších obchodů. Máme také výborné vlakové spojení díky tomu, že sem přijíždí mnoho turistů. Jsme situováni v podhůří Jizerských hor, nedaleko nejvyšší hory Smrk a máme blízko i k polským lázním v Libverdě. Mimochodem Hejnice jsou oblíbeným letoviskem již od 19. století. Celkově je to prostě skvělé místo k životu, které splňuje veškeré potřeby a má úžasnou atmosféru.

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit

    Roční

    890
    Předplatit
    Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Dvouleté

    1 690
    Předplatit
    Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 27. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      64
    • Trapas
      18
    • Haha
      17
    • Tvl
      16
    • Cože
      9
    • Sladký
      6