Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jendo, ty vole, mám víc fanoušků, píše Novotný Zahradilovi

    Mezi Novotným a Zahradilem se odehrála další přestřelka. | foto: Expres.cz

    Jakmile Jan Zahradil vysloví jméno Pavla Novotného, je z toho okamžitě mela na sítích. Před pár dny řeporyjský starosta označil místopředsedkyni vlády Alenu Schillerovou za „ubohou ku*vičkou“, europoslanec se ministryně zastal a ten ho za to pokropil útočnými příspěvky. Není tomu jinak i dnes, kdy se poměřovalo, kdo má víc fanoušků a umí to lépe s Facebookem.

    „Srovnávat čísla nebudeme, jsem v úplně jiné lize, co se followers a dosahu týče, ale, woe, mám (zkušenost) připravený záložní profil, až mi tento jednoho dne smažou,“ napsal Pavel Novotný Zahradilovi, jemuž v každém příspěvku tyká a familiárně ho oslovuje Jendo.

    Novotného popudil Zahradilův rozhovor pro Expres, kde se vyjadřoval k urážkám Schillerové a Pavlově nepříliš pravděpodobné kandidatuře do Poslanecké sněmovny. Mimo to vysvětloval, proč spolu tak často válčí přes Facebook.

    „Pan starosta si asi všiml poměrně bohatého pohybu na mých sociálních sítích, takže se rozhodl použít osvědčený model ‚Iveta Bartošová‘ a trochu si nahnat sledovanost na mých sociálních bublinách, nicméně stejně tak to posloužilo i mně vice versa. Ovšem mám pocit, že teď už to vyčichlo a nikoho to nebaví,“ reagoval před pár dny Zahradil.

    A právě tato věta zvedla Novotného z křesílka. Ve svém příspěvku starosta vypočítává, proč je na sociálních sítích zdatnější a sleduje ho mnohem více lidí než europoslance. Sedmapadesátiletému politikovi a čelnímu představiteli ODS vyčítá, že neumí zacházet s Instagramem (platforma oblíbená především ve věkové kategorii 15+) a nebýt společných slovních přestřelek, nikdo by ho ani neznal.

    „Děláš blbě Facebook, což dělá většina našich oblastí, ale málo vrcholných politiků. Podívej na Kupku, Instagram jsi nepobral doteď, tvá prezentace je na tak zkušeného matadora žalostná,“ píše Novotný.

    Novotný do bizarního sporu zatáhl šéfa Senátu Miloše Vystrčila i předsedu ODS Petra Fialu, politiky v příspěvku otagoval. Fialu navíc oslovuje Petře a naznačil, že Zahradil si k němu chodí stěžovat.

    Naopak Fiala v reakci na slova Pavla Novotného podrážděně řekl, že ho provokace řeporyjského starosty nebaví a nechce o něm slyšet. Novotného odchod od občanských demokratů je podle něj ke zvážení.

    „Co říkám na další nehoráznost Pavla Novotného? A proč bych měl něco říkat? Pavel Novotný nemluví za ODS. Jeho to baví, nemůže si pomoci, jiné to nebude. Je to dospělý chlap. Jeho urážky jsou za všemi hranicemi a slušnému člověku je z toho trapně. Jeho provokace mě nebaví a nezajímají, nechci je dokola komentovat,“ sdělil již dříve v rozhovoru pro deník Právo.

    Pavel žije zřejmě v jiné realitě a dál tvrdí, že ho strana potřebuje a Fiala s ním počítá. „Honzo, já ODS miluju a ODS mě potřebuje. Čekám na pokyn od Miloše Vystrčila a Petra (tys mu zase volal v neděli, co?) a normálně začínám tajně dělat pro naše PR. Někdo už by ti to měl říct,“ adresuje Novotný Zahradilovi.

    Novotný je známý svými kontroverzními a tvrdými výroky. Ještě z éry bulvárního novináře je nejsilnější na sociálních sítích. Mělo se za to, že právě tam by Pavel Novotný mohl být straně užitečný.

    Teď to ale vypadá, že od řeporyjského projektu všichni dávají ruce pryč. Vedení ODS Prahy 5 se už distancovalo a vyzvalo Novotného, aby tento nevkusný styl komunikace a sebeprezentace opustil nebo opustil stranu ODS v zájmu jejího dalšího nepoškozování.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:18 středa 24. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      193
    • Super
      57
    • Haha
      39
    • Tvl
      29
    • Sladký
      21
    • Cože
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz