Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Novotný vulgárně napadl Schillerovou a ODS mu brání kandidovat. Je důležité umět odejít, říká Zahradil

    Zahradil reaguje na výroky Pavla Novotného. | foto: koláž Expresu

    Pavel Novotný (39) se na svém oficiálním profilu na Facebooku i na Twitteru ohradil proti schválenému daňovému balíčku a snížení daní a nazval ministryni financí a místopředsedkyni vlády Alenu Schillerovou (56) „ubohou ku*vičkou“. Také obviňuje europoslance Jana Zahradila z toho, že mu brání, stejně jako celá strana ODS, v umístění na kandidátku do Poslanecké sněmovny.

    Status Pavla Novotného přinášíme bez redakčních úprav, upravili jsme pouze hrubé chyby.

    „Hele, ať se nezdržujeme. Strašně mě sere, co udělala v noci ODS obcím, ale nesmím to říkat nahlas, takže super to snižování daní, ble ble, sračky, kecy... Aleno Schillerová, poslouchej, ty ubohá kurvičko estébákova, OKAMŽITĚ po volbách zvedneme DPH a začneme škrtat provozní výdaje, DPH se projeví okamžitě, tedy výpadek je jen na rok. Ne, já u toho nebudu, protože Zahradil a ODS mi nedovolí kandidovat, ale budu pořád říkat, jak jsme super a tak, víš jak, prostě loajalita, asi jako ty, estébákova kurvičko. Jinak jsem od rána v práci a mám tu děcko, co se od rána učí. Chce být paní doktorka jednou, asi aby to mohla úspěšně splácet všechno. Už abyste šli do prdele všichni. I JZ (Jan Zahradil, pozn. red.). Ale to nesmím říkat,“ napsal Novotný.

    Stanovisko ministryně financí Schillerové je bez komentáře, jak nám sdělil její tiskový odbor.

    Oslovili jsme předsedu ODS Petra Fialu, přes tiskového mluvčího jsme ho již dvakrát vyzvali ke komentáři k tomu, že člen ODS na svých oficiálních účtech tituluje členku vlády těmito slovy,zaslali jsme otázky týkající se Novotného prohlášení. Do vydání článku ale Fiala nijak nereagoval a jeho mluvčí ani neodepsal, jestli nechají věc bez komentáře.

    Jan Zahradil (57), europoslanec a jeden z čelních představitelů ODS, byl v Novotného statusu uveden jako ten, kdo mu brání v kandidatuře do Poslanecké sněmovny, ostatně přestřelky mezi těmito dvěma tvářemi ODS jsou celkem časté.

    Rozhovor s Janem Zahradilem

    Co říkáte na to, že Novotný nazval na svých oficiálních kanálech starosty Řeporyjí a člena ODS místopředsedkyni vlády Schillerovou „ubohou ku*vičkou“? A není to navíc poprvé, podobně uráží další ženy v politice, klidně i z vlastní strany.

    To je organická součást jeho stylu. Ať si to každý přebere sám, já se s tím taky někdy nemažu, ale tohle je tak tisíc mil za mnou akceptovatelnou hranicí.

    Novotný dále tvrdí, že Zahradil a ODS mu nedovolí kandidovat do Poslanecké sněmovny. Jakou roli v tom hrajete a co přesně děláte pro to, aby Novotný nemohl kandidovat?

    Lichotí mi, že mi Novotný přisuzuje takovou moc, ale největší zásluhu na tom bude mít nepochybně on sám.

    Vy jste jeho častým terčem.

    Pan starosta si asi všiml poměrně bohatého pohybu na mých sociálních sítích, takže se rozhodl použít osvědčený model „Iveta Bartošová“ a trochu si nahnat sledovanost na mých sociálních bublinách, nicméně stejně tak to posloužilo i mně vice versa. Ovšem mám pocit, že teď už to vyčichlo a nikoho to nebaví.

    Starosta Řeporyjí dále vyzval, že máte jít všichni do p*dele, včetně vás. Chápete to tak, že tam posílá celou stranu ODS? Respektive že tam má jít celá strana?

    To je zajímavá otázka. Jistě všichni, kdo jsme v politice, z ní jednou odejdeme, i když asi ne ve směru naznačovaném panem starostou. Důležité je umět odejít včas a důstojně, tedy se štítem, a ne na něm. (Fráze používaná v antickém Řecku, se štítem do boje se ctí, na štítu po boji mrtvý, pozn. red.)

    Vlivná členka ODS Alexandra Udženija je známá svou veřejnou podporou Pavla Novotného a nedávno se vyjádřila takto: „Vím, že netoleruji a nebudu nikdy tolerovat chování k ženě, které předvádí jen dobytek. Prostě ne! A pokud toho budu přítomná, vždy zasáhnu a je mi v tu chvíli jedno, zda je oním dobytkem primátor, nebo prezident zeměkoule. Ctím nějaké hodnoty a k nim jednoznačně patří gentlemanství a úcta k ženám.“ Byl to její výrok směrem k primátorovi Hřibovi. Budete apelovat nebo mělo by vedení strany včetně předsedy apelovat na Alexandru Udženija, aby s ohledem na svoje líbivé ochranitelské postoje vůči ženám v politice stejně tak zaujala veřejné stanovisko k tomu, že Novotný označil místopředsedkyni vlády těmito slovy?

    Já rozhodně nebudu na nikoho apelovat, ani se jménem pana Novotného omlouvat. Kdyby ale něco takového řekl třeba europoslanec v europarlamentu o evropské komisařce, stihly by ho tvrdé sankce.

    Je toto přesně ta chvíle, kdy má zasáhnout Tomáš Portlík, předseda regionálního sdružení ODS?

    Myslím, že se o to již několikrát pokusil, a zdá se, že bez odezvy.

    Předseda ODS Petr Fiala před dvěma lety vyzval k omluvě člena strany Reného Fraňka, jenž na sociální síti napsal, že Meghan, vévodkyně ze Sussexu, je cikánka. Pokud tak neučiní, nemůže být Franěk dále členem ODS. Ten se omluvil. Je nyní stejně tak namístě, aby Fiala veřejně vyzval k omluvě Novotného?

    Věřím, že se pan předseda ještě vyjádří.

    Je podle vás vhodné, aby byl Pavel Novotný nadále členem strany i poté, co napadá kolegy ze svých i konkurenčních stran? Například poslankyni ANO Barboře Kořanové napsal na hlavičkovém papíře, že je alkoholička, ubohá slepice a zoufalá nula.

    Jak už jsem jednou řekl, nejvhodnější stranou pro Pavla Novotného by byla Strana Pavla Novotného.

    Předseda Fiala nekomentuje výroky Pavla Novotného, respektive zatím z toho jde pocit, že je nechce komentovat, ale vidíme ho na návštěvě Řeporyjí, přičemž už tehdy Novotný svou rétoriku neskrýval. Jak to máme chápat?

    Myslím, že pan předseda ODS by tam dnes za ním už nejel.

    Postaví tedy ODS Pavla Novotného na kandidátku do Poslanecké sněmovny?

    Podmínkou kandidatury je mimo jiné výpis z čistého trestního rejstříku. Pokud se nepletu, tuto podmínku v tuto chvíli pan starosta nesplňuje.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:07 sobota 20. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      140
    • Super
      56
    • Haha
      34
    • Cože
      22
    • Tvl
      22
    • Sladký
      19