Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Syna ministryně Maláčové vozí do školky šofér vládní limuzíny. „Máme to po cestě,“ hájí se

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová vozí synka do školky služebním vozem s řidičem a majákem. | foto: Ladislav Křivan

    Když má člověk jako ministr k dispozici vládní limuzínu s řidičem, nepochybně musí bojovat s nutkáním využít takového komfortu i v osobním životě. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se zřejmě nechala unést, a tak její šofér zajišťuje ranní odvoz do školky jejímu synkovi. „Když syna vezu já, využívám služební auto, protože školku mám cestou do práce,“ vysvětlila nám.

    Když před dlouhými sedmnácti lety šéfovala resortu školství Petra Buzková (ČSSD), dostala se do pěkné šlamastyky. Server Blesk.cz ji nachytal, jak nechává řidiče svojí vládní limuzíny ráno odvážet dceru Aničku do školy.

    Zatímco ta byla nepochybně ve francouzském lyceu za hvězdu, veřejnost tehdy zuřila, že ministryně využívá takových výhod i v osobním životě, zatímco řidič a vládní vůz s majákem jsou zákonem určeni jen a pouze ke služebním účelům.

    Z aférky někdejší korunní princezny sociální demokracie si ponaučení nevzala současná ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která také hájí barvy ČSSD. 

    Do rukou se nám dostaly fotografie, kterak její osobní řidič odváží do školky jejího synka, a to právě ve vládní limuzíně s majákem.

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová vozí synka do školky služebním vozem s řidičem a majákem.

    Ministři sice jeden služební vůz k soukromým účelům využívat mohou, a to třeba i k cestě na zahraniční dovolenou, ovšem nikoliv ten s majákem a už vůbec ne s osobním řidičem.

    „Školku máme kousek od bytu. V odvádění syna se s manželem střídáme. Když ho vezu já, využívám služební auto, protože školku mám cestou do práce,“ přiznala Maláčová Expresu.

    Podle našich informací se školka, do které syn Jany Maláčové chodí, nachází zhruba půl kilometru, tedy asi tři minuty jízdy, od domova.

    Vládní limuzína Jany Maláčové

    Na základě podezření, že ministryně práce a sociálních věcí čtyřletého syna vozí ještě k tomu bez dětské autosedačky, nás Maláčová ujistila, že na jeho bezpečí dbá. Připustila ovšem, že došlo i k případu, kdy se tak nestalo.

    Řidič vládní limuzíny odvezl Janu Maláčovou a jejího syna ke školce.

    „Dětskou autosedačku samozřejmě používáme, protože mi jde o synovo zdraví a bezpečí. Jedno škobrtnutí bez ní jsme ale přece jen měli, když měl jet se synem tatínek, ale nestíhal, tak jsem ho odvezla narychlo já,“ řekla nám.  

    Blahobytná ČSSD

    Podobný problém měla poměrně nedávno kromě Maláčové a Buzkové i další ministryně: a do třetice jde o představitelku ČSSD.

    V roce 2017 server iRozhlas.cz zjistil, že bývalá šéfka školského resortu Kateřina Valachová stihla služebním vozem za pouhý čtvrtrok najezdit 25 tisíc kilometrů.

    Jana Maláčová se synem

    Jednalo se o dobu tří měsíců po jejím odchodu z čela ministerstva, právě tak dlouho mohou odcházející ministři služební vozy využívat.

    Z knihy jízd pak bylo zjištěno, že Valachovou její osobní řidič vozil po celé republice do míst, kde měla ČSSD volební mítinky. Což znamená, že Valachová vůz určený k výkonu služby využívala ke svojí volební kampani.

    Valachová se následně bránila, že vůz s řidičem nevyužívala jako kandidátka, ale jako bývalá ministryně školství.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:37 středa 27. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      240
    • Super
      82
    • Tvl
      51
    • Haha
      46
    • Sladký
      34
    • Cože
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...