Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Neviditelný hochštapler, co mi vyhrožoval! Wollner si to chce rozdat se Součkem z ČT

    Marek Wollner se opřel do nového šéfa ČT Jana Součka. | foto: Koláž Expresu

    Bývalý dlouholetý novinář České televize Marek Wollner, který byl loni nařčen z údajně nevhodného chování ke svým podřízeným, se ostře pustil do současného generálního ředitele ČT Jana Součka. Na sociálních sítích ho označil za hochštaplera, který mu nedávno vyhrožoval. „Ještě s ním bude legrace. Teď to tam fakt nikomu nezávidím,“ tvrdí Wollner.

    Začátkem loňského roku byl dlouholetý reportér České televize Marek Wollner obviněn ze šikany na pracovišti a sexuálního obtěžování. Komise ČT později rozhodla o jeho nevinně, Wollner i tak ale Kavčí hory opustil a zdá se, že tento pracovní rozchod měl poněkud hořkou pachuť.

    Není tomu dlouho, co se ostřílený žurnalista skrz sociální sítě rázně opřel do bývalé kamarádky a exkolegyně Nory Fridrichové. Právě Fridrichová patřila k ženám, které Wollnera z nevhodného chování na pracovišti obvinily a podaly na něj podnět.

    „Urazila se, že jsem už jí nechtěl šéfovat, a dva lidé z její redakce chtěli jít do Reportérů,“ napsal před časem na svém Facebooku Wollner.

    „Není pravda, že se za něco mstím a podobně. Jednak nemám za co, jednak mi hlavně takové chování není vlastní, a každý, kdo mě zná, to ví,“ reagovala pak Fridrichová pro Expres.cz.

    10 let byl neviditelný, vyhrožoval mi, stvořili ho prý Faltýnek s Blažkem

    Wollner ale v útocích na dnes už bývalé kolegy z ČT pokračuje dál. Na svém profilu nyní sdílel fotku, na které je generální ředitel Jan Souček a vyjadřuje se k prosincovému masakru na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Souček pouze vyjádřil soustrast zasaženým rodinám, podle Wollnera šlo o laciné PR.

    „Souček je schopen k osobnímu PR využít či spíše zneužít i největší zdroj tragédie. Taky se mi furt do vysílání motá ten otravnej selfpromo klip, kde si tento pán střihnul hlavní roli usměvavého sympaťáka. Moc pěkné. Holt, když jsi deset let neviditelný i jako ředitel brněnského studia, tak to pak musíš vzít fofrem. Do čeho se obsadí příště?“ utahuje si ze Součka Wollner.

    V útocích na generálního ředitele ČT pokračoval novinář i v komentářích, kde například lidem také napsal, že jeho případný comeback na Kavčí hory podle něj není příliš reálný.

    „Vyhrožoval mi, že zveřejní ty hnusné protokoly. Teď už to klidně může udělat... Ještě s ním bude legrace, nechci nic slibovat, ale bude... V Brně ho stvořila prej dvojice Faltýnek – Blažek, ale nevím, já jim u toho nesvítil, zato vím dost o tom, jak to bylo v Praze, prča bude,“ píše Wollner, který Součka také označil za hochštaplera.

    „Teď to tam fakt nikomu nezávidím,“ uvedl dále žurnalista, který měl na mysli své bývalé kolegy z redakce.

    Marka Wollnera redakce Expresu kontaktovala. Do vydání článku na naše dotazy nereagoval. O jeho sporech se současným ředitelem ČT Součkem se ví už delší dobu. Loni například v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že Souček dělá na politickou objednávku.

    „Snaží si dělat politickou reklamu šlapáním po mém jménu, aniž by věděl cokoliv bližšího. Chce se zavděčit politikům tím, že by měl ještě řešit mé kolegy za to, že za mnou celou dobu stáli,“ řekl Wollner.

    Fotogalerie